Espectacular es va mostrar el massís del Montseny en la jornada d’ahir diumenge, que es va vestir de gala per acollir la novena edició de la Marató del Montseny. Una lleugera nevada durant la matinada va deixar emblanquinades les parts més altes del Parc Natural i, combinat amb els colors tardorencs que ens regala habitualment, va regalar unes magnífiques estampes que difícilment s’esborraran de la retina dels més de 500 corredors que hi van prendre part.

Íngrid Ruiz (Inverse Teams) tanca una bona temporada amb un triomf a la Marató del Montseny 2019. Foto: ©Pau Aguilera

En quant a la competició, calia comprovar si en aquesta ocasió es trencava una dada insòlita: en nou edicions de l’esdeveniment ningú havia repetit victòria durant dos anys seguits. I aquesta malastrugança la va tallar Íngrid Ruiz. Tal qual va passar l’any passat, la corredora de Inverse va dominar de principi i no va donar cap opció a les seves rivals, imposant-se amb un temps de 5:33:39. El segon lloc ha estat per Àngels Centelles amb un temps de 6:19:23, mentre que Aïda Pérez tancava el podi amb 6:20:44.

En homes, la lluita per la victòria va estar força emocionant durant el seu transcurs i es va resoldre en l’últim tram de cursa. Fernando López i Albert Pujol van mantenir un frec a frec interessant fins a Sant Marçal, estalonats per Isaac Riera i Raúl Rota lleugerament per darrera. Seria en l’ascens al nevat Turó de l’Home on López de Sagredo obriria una avantatge d’uns cinc minuts respecte els seus perseguidors, temps suficient per emportar-se la victòria amb un temps de 4:26:14, millorant en vuit minuts el registre de l’edició passada on va assaborir el bronze. Albert Pujol, guanyador de l’any passat, aconseguiria la segona posició en 4:32:09, mentre que Isaac Riera es faria amb el bronze amb un temps de 4:38:45.

Podeu veure tots els resultats de la Marató del Montseny en aquest enllaç.