El mes de gener ens ha deixat un total de 16 curses per muntanya a Catalunya, amb una participació de 6.958 corredors (4.934 homes i 2.024 dones). D’entre aquests, destaquem quatre noms, que amb dues victòries s’enduen el reconeixement com els millors corredors del mes de gener:

L’amerenc i membre de l’equip d’Inverse, Arnau Aranda, es va emportar el triomf a Canet d’Adri, en el Trail Rocacorba (20km D+900m) i a Sant Feliu de Guíxols, en la Ganxo Trail (16km D+701m). És, sense dubte, un dels corredors a seguir de la present temporada. “Em sento molt còmode en les curses d’entre 15-20 quilòmetres i és on millors resultats estic tenint”. Entre els seus objectius d’aquest any, el veurem a la Copa i Campionat d’Espanya i Catalunya.

Iu Jaume, amb només 16 anys, és una de les promeses del trail running català | Foto: Billy Fotògraf – MDM

Per la seva banda, Iu Jaume de l’Associació Esportiva i Cultural Capgirell, es faria amb el triomf en dues curses ben diferents: la Mitja Marató de l’Albera (11,7km D+403m) i la Marxa de la Sussissa, a Espolla (10km D+360m). Amb només 16 anys, està demostrant ser un autèntic especialista en curses ràpides i explosives, fet que no ha passat per alt per a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya FEEC), que ja la temporada passada el va integrar dins el seu Centre de Tecnificació de curses per muntanya.

També destacarem les actuacions de Gaspar Bartra i la balear Sara Sanante, tos dos membres de l’equip MT. Amb dos triomfs a Marina Trail (23km D+1200m) i Sant Mateu Xtrail (25km D+1500m) seran uns altres corredors a seguir en els propers mesos.

La única corredora que ha pujat dalt del podi en les tres curses que ha participat ha estat Marili Yamilet Banegas, acumulant una victòria a la Marxa de la Sussissa  i dues plates a Trail Rocacorba i Ganxo Trail.

Foto portada © Oriol Batista