Arnau Aranda trenca el rècord de la mítica Pujada a La Salut

1531

El corredor amerenc Arnau Aranda (Compressport) va ser el guanyador absolut de la històrica Pujada a la Salut de Sant Feliu de Pallerols. No només va trencar l’hegemonia del garrotxí Isaac Barti, guanyador de les últimes cinc edicions, sinó que també va aconseguir rebaixar un segon el rècord que perdurava des de 1990, quan el rupitenc Josep Maria Illamola va registrar un temps de 19 minuts i 43 segons. Rècord i victòria que va haver de suar de valent davant Barti, superant-lo en l’últim tram del recorregut.

“Estic molt content d’haver aconseguit la victòria i un rècord que semblava impossible. La Pujada a la Salut significa molt per mi, ja que va ser una de les primeres curses per muntanya que vaig fer”, declarava Aranda a la seva arribada.

La victòria femenina va ser per a Thais Pentinat amb un temps de 30 minuts i 52 segons.

La Pujada a la Salut , organitzada anualment pel Club Atletisme Pescallunes, es va celebrar el passat diumenge 19 de juny, sent una de les curses per muntanya més antigues de Catalunya i de tot l’Estat. De fet la seva veterania, amb 48 edicions a les seves esquenes, només és superada a casa nostra per la gironina Pujada a peu als Àngels del GEIEG, que compta amb 58 edicions.

La Pujada a la Salut consta d’un recorregut vertical de 3km i un desnivell positiu de 550m entre la localitat de Sant Feliu de Pallerols i el santuari.