El poble de Bagà (Berguedà) tornarà a ser una autèntica festa del trailrunning mundial el proper cap de setmana amb la disputa de la vuitena edició de l’Ultra Pirineu. Una edició que comptarà amb un total de 2.700 corredors vinguts de 50 països, convertint-se en un dels esdeveniments de referència per muntanya a nivell mundial.

De les tres modalitats de cursa que permetran conèixer el Parc Natural del Cadí-Moixeró, l’ultratrail serà la prova reina. Després d’una transformació continua en el seu traçat durant els últims anys, la organització consolida el recorregut de l’edició passada de 110 quilòmetres i 6.800m de desnivell positiu. Amb sortida i arribada a Bagà, l’itinerari recorre pels vuits refugis del Parc Natural i realitza una breu incursió a la Cerdanya, tocant sostre al Niu d’Àliga (2.531m).

Davant l’absència de Kilian Jornet, el castellano-lleonès Miguel Heras (Salomon Etixx) es converteix en el màxim favorit per la victòria. Després de guanyar les edicions de 2010 i 2011 i dues terceres posicions a 2013 i 2015, Heras voldrà alçar-se de nou al capdamunt del podi. En la lluita pel podi destaquen dos catalans: Jessed Hernández (Inverse Team), com a guanyador de 2009 i un tercer lloc a 2014, i Francesc Solé (AE Matxacuca), amb un segon lloc a 2014 i un sisè a 2015. També hi prendran part noms com Toti Bes (Trail Running Girona), Ernest Ausiró (Tbot-Aresta) i Ivan Camps (Buff Pro Team). 

En categoria femenina, destaquen dues grans absències: la quatre vegades campiona Núria Picas i, com a baixa d’última hora, de la sueca Ida Nilsson. Aquest fet promet una aferrissada lluita entre la castellano-manxega Gemma Arenas (Dynafit Team) i la nord-americana Hilary Allen (The North Face), no només per la victòria final sinò també pel títol de campiona de les Skyrunner World Series 2016. Altres corredores catalanes destacades seran les de Anna Comet (Dynafit-Orgull Pagès), Tina Bes (Trail Running Girona), Elisabet Bertran (AE Matxacuca), Judith Franch (Compressport-Inov8) i Laia Díez (Compressport).

Ultres Catalunya en la retransmissió en directe

Com a membres de l’equip del programa Territorio Trail, enguany prendrem part de la retransmissió en directe i per streaming de l’ Ultra Pirineu, tant en castellà com en català, a través del web www.ultrapirineu.com. Amb aquesta incursió en el món radiofònic, Ultres Catalunya segueix creixent per a oferir-vos la millor informació de les curses d’ultraresistència del nostre país.

Foto portada (c) Marta Bacardit Photography