La barcelonina Bea García emprèn una nova aventura que la durà, aquest cop, als Estats Units. Després de travessar els quatre deserts del món, creuar Austràlia i descobrir Costa Rica, la jove ultrafondista catalana participarà, a partir de diumenge, a la Grand to Grand Ultra. Concretament al Gran Canyó del Colorado.

La prova s’inicia a la vessant nord del Gran Canyó i recorre una distancia aproximada de 170 milles (273km) amb un desnivell positiu d’uns 6.000m repartits en sis etapes, finalitzant al cim del Pink Cliffs of the Grand Staircase, a 2.651m d’alçada. El terreny que es trobaran els 142 participants és molt variat, amb trams de dunes de sorra i camins pedregosos, laberíntics a través de les rocoses parets del Gran Canyó. I una fauna única, incloent els còndors de Califòrnia, les ovelles Big Horn en perill d’extinció o el cèrvol mula.

“Després de The Coastal Challenge (Costa Rica), la Grand to Grand Ultra era l’altre prova somiada que per fi puc fer realitat. És una prova en autosuficiència i amb unes condicions climàtiques dures, amb un canvi de temperatura important entre el dia i la nit. Caldrà dosificar molt bé les forces durant les etapes, essent la tercera etapa la més llarga amb 85 quilòmetres. No conec els Estats Units, així que serà una nova experiència per a mi, amb l’única finalitat de gaudir al màxim de la experiència”, explica Bea García en declaracions a Ultres Catalunya.

Grand to Grand Ultra formarà part, en un futur, del circuit internacional de curses d’ultraresistència Ultra Trail World Tour.

Podeu seguir les evolucions de la cursa a través del Facebook de la competició: www.facebook.com/g2gultra

Foto portada: (c) José Andrés Vargas/The Coastal Challenge