La Chinte Trail decidirà els campions d’Espanya de Trail Running

Catalunya, actual campió estatal, defensarà el títol per Federacions Autonòmiques

331
Miquel Corbera serà un dels corredors més destacats d'aquest Campionat. Foto: SAIZPHOTOS

La localitat murciana d’Ojós acollirà el proper diumenge el Campeonato de España de Trail Running, que decidirà tant els títols a nivell individual com per Federacions Autonòmiques.

Un campionat força interessant que, a més, tindrà com a al·licient aconseguir una plaça per a l’Europeu Off-Road que se celebrarà a Annecy (França) durant el primer cap de setmana de juny. Els dos guanyadors en categoria absoluta i els dos de categoria sub20 obtindran les places de preselecció.

El recorregut

El recorregut que decidirà els guanyadors estatals en categoria absoluta i màster, així com per Federacions Autonòmiques, constarà de 21 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.200m. Un itinerari que molts dels corredors ja van tastar en el passat Campionat d’Espanya de Subida Vertical, on Miquel Corbera i Núria Gil es van proclamar vencedors.

El circuit partirà del poble d’Ojós i s’alçarà decididament fins a cim de Alcemes, a 1.123m d’altitud, punt culminant de la Sierra de Ricote, per després tornar de nou fins al poble per l’altre vessant de la serra.

Els favorits

L’elenc de corredors d’alt nivell és força interessant i es preveu una bonica lluita per les medalles. En nois, el murcià Álex García i el català Miquel Corbera, com a actuals campions Classic i Subida Vertical respectivament, seran els principals rivals a batre. En aquest grup d’aspirants també afegim a l’andalús Mario Olmedo, l’asturià Andrés García, o el marroquí establert a la Comunitat Valenciana Adil Moussaoui.

En noies el nivell és realment espectacular. Entre les favorites trobarem a les navarres Naiara Irigoyen, campiona d’Europa de KV, i Maria Ordoñez, les valencianes Júlia Font, actual campiona d’Espanya Classic, Maria Fuentes i Rosa Maria Lara, la basca Onditz Iturbe, la lleonesa Claudia Corral o les catalanes Núria Gil, Gisela Carrión i Natalia González.

A més de la categoria absoluta, la Chinte Trail comptarà amb una cursa de promoció on s’enrolaran els esportistes sub18 i sub20 i que hauran de cobrir un recorregut de 8 quilòmetres amb 391 metres de desnivell positiu, i una altra cursa per als esportistes sub23 amb un recorregut de 13 quilòmetres amb 600 metres de desnivell positiu.

LLISTA COMPLETA D’INSCRITS

Catalunya, la gran favorita

Catalunya va ser la gran dominadora d’aquest Campionat d’Espanya de Trail Running per Federacions Autonòmiques en 2023, triomfant a les dues categories absolutes i a la sub23 femenina.

L’equip català fa patxoca i hi formaran part alguns dels millors corredors de casa nostra:

  • Equip absolut masculí: Miquel Corbera, Victor del Águila, Eduard Hernández (baixa d’última hora), Arnau Montiel, Toni Baños i Victor Da Costa. També hi prendrà part Josep Miret.
  • Equip absolut femení: Núria Gil, Gisela Carrión, Natalia González, Ahlam El Kakdi i Cèlia Balcells. També hi prendrà part Sara Roca.
  • Equip sub23 masculí: Oriol Gibert, Marçal Roig, Lluc Torné i Nil Alonso
  • Equip sub23 femení: Blanca Batlle, Carla Gonzàlez, Laia Calzada i Martina Gonfaus
  • Equip promoció masculí: Pere Menéndez, Adrian Macías, Joan Frago i Jan Isla
  • Equip promoció femení: Laia Alonso, Núria Escudero, Clàudia Llesuy i Carla Yanguas

Tant la selecció catalana com la de la Comunitat Valenciana o la del País Basc seran els equips de referència a l’edició d’enguany, a la qual s’ha sumat el Campionat d’Espanya Individual.

Puntuació

  • En categoria absoluta, cada FFAA podrà presentar un màxim de cinc components (5 masculins i 5 femenins). Comptaran els 3 millors temps de cada equip.
  • En categoria sub23 i promoció (sub20 i sub18), un màxim de quatre corredors per equip i es comptabilitzaran els 2 millors llocs de la classificació general.

Retransmissió

La Chinte Trail es podrà seguir a través d’ Evasion TV Play, el diumenge a partir de les 9 del matí, amb Albert Jorquera i Rafa Flores com a comentaristes.

La retransmissió també es podrà seguir en streaming pel canal de Youtube de la RFEA.