Arriben les festes de Nadal. Un bon moment per repassar la temporada feta i marcar els objectius de la propera. Mentrestant, podem finalitzar l’any de la millor manera posant l’excusa de fer baixar els torrons per escapar-se a córrer alguna de les desenes de curses de nadal que hi ha repartides per tot Catalunya. A continuació en proposem fins a cinc per acabar l’any de la millor manera:

La Cursa del Gall de Riudecanyes (Baix Camp) celebrarà la segona edició el proper 24 de desembre. Bon moment per celebrar una bonica matinal fent esport i preparar pel que vindrà al vespre! L’Associació Esportiva Baronia d’Escornalbou i l’Ajuntament de Riudecanyes han preparat un bonic recorregut de 7km i D+100m pels voltants de la localitat. La inscripció té un cost de 10€, que podeu tramitar a través del seu web.

La Pujada a la Mola per Nadal, una de les clàssiques del dia de Nadal, disputarà la seva 40a edició sent una de les més veteranes de Catalunya. Amb sortida a Can Robert (Matadepera, Vallès Occidental), la cursa realitza un ascens fins al sostre de Sant Llorenç del Munt en un recorregut de 3,8 quilòmetres i un desnivell de 452m. Un cop dalt, cada u tornarà de forma lliure a Can Robert on l’organització del Club Muntanyenc de Terrassa obsequiarà als corredors amb un petit refrigeri i un sorteig de regals. El preu de la inscripció és de 10€ anticipades al seu web o de 12€ el mateix dia de la prova.

Jan Margarit i Mireia Hernández els més ràpids de la 39a Pujada a la Mola per Nadal

La Sant Silvestre de Muntanya del Penedès celebrarà la seva vint-i-dosena edició el dia de Sant Esteve, amb la particularitat de canviar d’escenari i població any rere any per tal de fer conèixer les millors contrades de la comarca en un ambient nadalenc molt familiar i distès. Enguany es trasllada a Sant Cugat Sesgarrigues (Alt Penedès), on l’organització oferirà una cursa de 12,5km i D+420m pels camins que envolta la població penedesenca. Qui vulgui gaudir d’un ritme més pausat, també hi haurà una caminada de 7km. El preu de la inscripció és de 8€ i les podeu tramitar a través del seu web.

La Cursa de Na’Dalt a Bellmunt és una altra de les cites indispensables d’aquestes dates. Sant Pere de Torelló (Osona) acollirà per Sant Esteve la seva 12+1 edició en un format de cronoescalada. Els corredors, en sortida cada 20″, es deixaran la pell pel Camí Vell salvant els 620m de desnivell d’ascens que separen la població amb el santuari de Bellmunt en un traçat de 3,8 quilòmetres. A l’acabar, coca i xocolatada per tothom. Les inscripcions, tant masculina com femenina, es van esgotar en poques hores, però podeu apuntar-vos a la llista d’espera a través del seu web.

Ïu Net i Laia Montoya guanyen la Cursa de Na’Dalt a Bellmunt 2022

La ‘Sotabosc del Montseny’ serà una bona opció si el que voleu és tancar l’any de la millor manera. Amb epicentre a Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental), l’organització ofereix un recorregut força trencacames de 15km i D+352m per corriols, camins i viaranys del seu rodal. La cita serà el proper 30 de desembre i les inscripcions ja resten obertes al web oficial de la cursa.

Text i foto: Albert Torrent – Ultres Catalunya