La Hivernal de Campdevànol disputarà la seva dotzena edició el proper 18 de febrer de 2024, convertint-se així en la primera cursa alpina de la temporada, i on molts corredors i corredores comencen a agafar el ritme pels seus reptes de la primavera i l’estiu.

La Hivernal molt anar més enllà d’un esdeveniment per corredors, i vol implicar igualment als acompanyants i famílies amb diferents actes al voltant de la cursa, tan dissabte tarda com diumenge durant el transcurs de la mateixa. I tot sense deixar de banda als vilatans, que han de poder gaudir del cap de setmana esportiu al cor de la vila.

Els recorreguts

Des de la primera edició, la Hivernal vol tenir espai per a tothom. Tornarà a oferir dues modalitats de cursa i una caminada popular pels que vulguin gaudir d’una manera més pausada.

La Llarga 27Km és, amb D+1800m, una cursa tècnica i molt exigent, amb trams de camí equipat i coronant el cim de La Covil, a 2001m d’altitud. A més, inclou un sector ‘sprint especial’ entre Coll Roig i La Covil, on es premia al corredor/a més ràpid/a en realitzar el sector de 1,5km i 500m d’ascens. La Covil, Pla de Pruners o Sant Pere d’Aüria seran testimonis del pas dels participants d’aquesta modalitat.

La Curta, de 14km i D+750m, també manté el recorregut de l’any passat amb un format força ràpid, diferenciant-la de la distància més llarga. El circuit, farcit de camins i corriols, tindrà un constant  puja i baixa que no donarà treva als qui vulguin fer un bon paper. No oblidem que aquesta és una cursa que ha vist néixer figures del trail del nostre país com la Gisela Carrión, l’Isaac Barti i molts altres que ara estan competint al més alt nivell.

La Caminada, amb aproximadament 10km, no faltarà a la cita aquest 2024. És la prova pensada per descobrir l’entorn de Campdevànol i viure la festa d’una manera més pausada. I com sempre, ho farà amb un circuit dissenyat exclusivament pels senderistes, que els farà recórrer els indrets més apreciats i espectaculars de l’entorn del poble.

Inscripcions obertes

Les inscripcions restaran obertes fins el 15 de febrer de 2024 o esgotar els dorsals disponibles a través del web oficial de la cursa.

L’organització ha decidit oferir les inscripcions a uns preus molt econòmics, que van dels 19€ de la cursa llarga als 12€ de la caminada, passant pels 14€ de la cursa curta. Tots els inscrits rebran un tubular de coll commemoratiu, així com l’esmorzar final a la Plaça de la Mainada, el centre neuràlgic de la cursa. Com a novetat, qui vulgui podrà adquirir, en el mateix moment de formalitzar la inscripció, la samarreta d’aquesta edició.

Foto portada: Mikel Silva