Miquel Corbera i Natalia González regnen a La Neorural

459
Miquel Corbera, brillant campió d'aquesta edició de La Neorural. Foto: Roger Correm

La XI edició de La Neorural ha estat realment emocionant i una gran festa a Sant Maria de Martorelles. L’edició d’enguany era la primera que repartia premis econòmics entre els més ràpids i el nivell de participació ha estat estraordinari, i on han brillat, per damunt de tots, Miquel Corbera i Natalia González, que s’han endut la cursa i els 400€ de premi.

Els corriols i l’entorn del Parc Natural de la Serralada Litoral han estat un escenari de luxe malgrat no presentar les millors condicions, a causa de la sequera. El terreny estava sec i relliscós i ha fer rodalar molts participants al llarg d’un recorregut molt exigent de gairebé 25 kilòmetres i 1.800 metres de desnivell positiu.

En l’apartat competitiu, el nom propi en l’apartat mascuí ha estat el de Miquel Corbera, que venia disposat a rebaixar el seu temps de l’any passat i ha marxat en solitari des de la sortida. El corredor de l’equip Brooks ha convertit la cursa en una contrarellotge i ha creuat la meta en 2:26:09, rebaixant en 9 minuts la seva marca de l’any anterior. La segona posició ha estat per a Albert Garcia, que venia a la Neorural molt motivat i ha finalitzat amb 2:40:36. Xavi Gotarda ha tancat el podi amb 2:50:52.

En categoria femenina l’emoció ha etsat la tònica general durant tota la cursa, ja que Sara Sanante, la defensora de la corona, i Natalia González han fet una cursa frec a frec que s’ha decidit en els darrers metres. González ha anat per davant durant tota la cursa però en els ascensos Sanante s’apropova, però sense arribar a connectar. Finalment, i en l’esprint final, Natalia Gonzàlez s’ha imposat amb un crono de 2:58:49. El podi l’ha completat Sara Roca amb 2:58:49. També cal fer menció especial als guanyadors del premi Comunitat de Galzeran, que han estat Toni Bedia, entrant el setè a la general amb un temps de 2:58:08, i Aitana Domènech amb un temps de 4:10:18.

Els participants han quedat molt satisfets amb el recorregut de la cursa, l’esmorzar previ, les botifarres de premi i el flam de mató de Llet nostra de postres, tot i que han reconegut la duresa d’un circuit que fa estralls entre els corredors. La direcció de cursa vol agrair el suport amb el que compte La Neorural. A més de l’esforç a veïns, voluntaris, ADF i l’Ajuntament de Santa Maria de Martorelles pel suport en l’organització de la gran festa esportiva de Santa Maria de Martorelles.