Curses per Muntanya FEEC 2024

3925
Maria Benito, campiona de la Copa Catalana de Curses per Muntanya 2023. Foto: Pat Soler

La FEEC ha presentat els calendaris de Curses per Muntanya pel proper 2024, dins l’acte d’entrega dels guardons de la temporada 2023 celebrada avui a Reus (Baix Camp). La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya manté el format de l’edició passada, amb alguns canvis respecte l’edició anterior.

Com és habitual, la Copa Catalana seguirà sent un dels criteris que se seguiran per poder disputar els campionats estatals i la copa del món amb la Selecció Catalana de curses per muntanya. El seleccionador, Pere Rullan, seguirà les diferents competicions per poder escollir aquells esportistes que portin la samarreta de la selecció catalana en proves estatals i internacionals.

Copa Catalana de Curses per Muntanya

La competició més veterana celebrarà la seva vint-i-dosena edició, amb un calendari renovat respecte l’edició anterior:

El 24è Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya se celebrarà a Molló (Ripollès) el 16 de juny a la Molló Trail, organitzada pel CEM Vall de Camprodon. Els nous campions buscaran agafar el relleu de Núria Gil (CE l’Areny) i Eduard Hernández (AE Matxacuca) en les quatre i tres últimes edicions respectivament.

La Cursa 4 Termes, organitzada pel CE L’Areny, serà l’encarregada de decidir el campionat de Catalunya per equips el 18 de febrer; mentre que la Cursa Montestacano acollirà el campionat de Catalunya Universitari el 28 d’abril, com és habitual.

Copa Catalana de Curses verticals

Per la seva banda, la Copa Catalana de Curses Verticals viurà la seva catorzena edició amb tres proves força estimades pels amants d’aquesta disciplina esportiva.

Pel que fa al campionat de Catalunya de l’especialitat es disputarà a la Nou del Berguedà: la Vertical Sobrepuny, que se celebrarà el 6 d’abril. La prova servirà per coronar al campió/a català de curses verticals, títol actualment en possessió d’Arnau Aranda (AE Matxacuca), guanyador en les últimes dues edicions, i Núria Hospital (Club Camí dels Ibers Trail Runing).

Copa de Curses d’ultraresistència 

Tot i les dificultats de les últimes edicions, es mantindrà la Copa Catalana de Curses d’ultresistència. La tretzena edició estarà formada per dues proves:

Precisament la prova garrotxina serà l’encarregada de decidir també els campions de Catalunya de l’especialitat. Julen Calvó (Team Gozalbo) i Roser Español (UE Urgellenca) són els actuals posseïdors del títol.