La segona edició de l’Skyrace Pic de l’Orri se celebrarà l’11 de maig

El poble pallarès de Vilamur tornarà a ser l'epicentre d'un esdeveniment que busca consolidar-se en el calendari de curses d'alta muntanya

678
L'Skyrace Pic de l'Orri mostra el fantàstic entorn de la vall de Siarb. Foto: Chris Alonso

El poble de Vilamur i la Vall de Siarb (Pallars Sobirà) es preparen per a la segona edició de la cursa de muntanya Skyrace Pic de l’Orri, que se celebrarà el proper dissabte 11 de maig de 2024.

L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de Soriguera, va néixer l’any passat i ja va aconseguir acollir un total de 350 participants i 80 voluntaris entre les seves 3 modalitats, comptant amb corredors d’alt nivell nacional com Virginia Pérez, Ona Sociats, Eli Gordón, Lorena Cubillas, Pere Aurell, Lluís Ruiz, Raul Butaci i Genis Porqueras, entre molts d’altres.

L’esdeveniment, que pretén donar a conèixer el paisatge i el patrimoni natural de la zona del massís de l’orri, així com promoure l’esport a l’aire lliure i el turisme a la comarca, comptarà amb 3 distàncies per oferir recorreguts per a tots el públics.

Les distàncies de 50 km D+3.500m i 25 km D+1.500 m mantenen íntegrament els traçats de la primera edició i tornaran a gaudir del pas per l’emblemàtic cim del Pic de l’Orri, un fantàstic mirador 360º del pirineu català, així com el pas per diferents pobles de la Vall de Siarb com Tornafort, Llagunes i Puiforniu. Els característics perfils dels seus traçats van obligar als corredors més ràpids a mantenir un frec a frec constant fins al final, oferint un bon espectacle esportiu que es va resoldre amb diferències molt ajustades.

Com a novetat d’enguany, la prova curta de 10 km i D+500m passa a tenir un format competitiu, mantenint la opció de participar-hi lúdicament en format caminada. La cursa tornarà a unir els pobles de Vilamur, Llagunes i Soriguera tot variant el recorregut, per tal de donar a conèixer el ric patrimoni de camins que hi ha a la Vall de Siarb.

Els participants de les 3 modalitats gaudiran de la diversitat de paisatges que ofereix la vall amb rouredes, pinedes de pi roig i pi negre, zones de prats alpins i boscos de ribera en els fons de vall, tots ells marcats per l’empremta humana del passat i present ramader i agrícola de la zona.

A fi de reconèixer els corredors més ràpids, l’organització tornarà a apostar per oferir premis econòmics als 3 primers i primeres classificats/des absoluts de la trail 50K i 25K, repartint 4.200€ (750€, 500€ i 250€ per a la trail 50K i 300€, 200€ i 100€ per a la trail 25K).

Després de l’èxit de la passada edició, l’experiència tornarà a ser completada amb la programació cultural de diumenge, quan es podrà gaudir de visites guiades als búnquers de la Guerra Civil (ubicats a Vilamur) i al despoblat de Santa Creu de Llagunes.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ des del 15 de desembre fins l’1 de maig de 2024, amb un total de 600 places repartides amb 150 en la 50K, 300 en la 25K i 150 en la distància 10K.

El preu de la inscripció és de 62 euros per a la 50k, 37 euros per a la 25k i 15 euros per la 10k. El preu no inclou assegurança (+5€). El Welcome pack d’inscripció: samarreta, servei de fisioteràpia, dinar de cloenda i visita guiada el diumenge al matí als búnquers de la Guerra Civil de Vilamur i al despoblat medieval de Santa Creu de Llagunes, entre d’altres.


També et pot interessar: