Virginia Pérez i Pere Aurell estrenen l’Skyrace Pic de l’Orri

Eli Gordón i Raul Butaci guanyen la distància més curta de la primera edició de la cursa pallaresa, que va comptar amb 300 participants

635
Foto: Ruebn Fueyo

L’Skyrace Pic de l’Orri ja és una realitat. El passat dissabte 6 de maig la vall de Siarb i el pic de l’Orri van ser l’escenari on més de 300 participants van gaudir dels paisatges del Pallars Sobirà. La cursa va estar marcada per unes bones condicions meteorològiques a alta muntanya, que es van convertir en un migdia càlid a cotes mitjanes i a Vilamur. Tot i així, la cursa es va desenvolupar amb absoluta normalitat i a penes hi va haver abandonaments o incidències de cap tipus.

A la línia de sortida d’ambdues distàncies hi havia un bon grapat de corredors de nivell, com es va acabar comprovant al llarg de tot el recorregut, en què hi va haver bastants canvis de posició entre uns quants d’ells.

Pere Aurell i Virginia Pérez guanyen la prova reina

La prova reina de l’Skyrace Pic de l’Orri, amb uns exigents 50 km i 3.500 metres de desnivell positiu, un grup de 5 corredors format per Pere Aurell, Lluís Ruiz, Ivan Moreno, David Prades i Victor Mier es van escapar de bon principi i va protagonitzar una bonica lluita per la victòria masculina. Pere Aurell va fer bons els pronòstics de favorit i s’imposaria amb un temps de 5 hores i 40 minuts. A tan sols dos minuts Lluís Ruiz entrava a meta, mentre que Ivan Moreno tancava el podi a menys de set minuts.

En l’apartat femení victòria incontestable de Virginia Pérez, que amb un temps de 6 hores i 21 minuts va acabar en novena posició general. Ona Sociats, segona, i Ana Fernández, tercera, van mantenir un duel apassionant fins al final, que es va resoldre per tan sols tres minuts de diferència.

Eli Gordon torna a recuperar el somriure a l’Skyrace Pic de l’Orri. Foto: Ruben Fueyo

Raul Butaci i Eli Gordon, els més ràpids de la distància curta

La cursa de 25 km i 1.500 metres positius no es va quedar enrere i va regalar als presents un espectacle digne d’una edició inaugural. Raul Butaci i Genís Porqueras van liderar la cursa plegats durant 20 km, quan el corredor romanès Butaci va fer un canvi de ritme definitiu que li va permetre guanyar la cursa per un estret marge de 33 segons. Pol Morell va entrar en tercera posició després d’una gran cursa molt sòlida i una lluita amb Pol Rodríguez que es va resoldre per setze segons.

La cursa femenina va estar oberta durant molts quilòmetres, ja que hi va haver canvis constants en el lideratge. Finalment, després d’una remuntada, Eli Gordón es va imposar a Lorena Cubillas, segona, i Laura Colmenero, que tancaria el podi.

Des de l’organització de l’Skyrace Pic de l’Orri es mostren molt satisfets amb la resposta de tothom, des dels més de 80 voluntaris fins als corredors, que van poder gaudir d’un esdeveniment de muntanya en un entorn privilegiat com el Pirineu català.

Classificacions Skyrace Pic de l’Orri