500 corredors omplen Montserrat a la mítica Cursa de l’Alba

422

El passat diumenge 7 de maig es va celebrar la trenta-cinquena edició de la Cursa de l’Alba, així com la segona Mitjalba. Collbató va tornar a vibrar amb una de les curses mítiques de casa nostra, reunint prop de 500 corredors.

La major part del recorregut va transcórrer pel Parc Natural de Montserrat, el que va permetre als participants gaudir d’immillorables vistes de les singulars formacions rocoses d’aquest massís.

La Cursa de l’Alba, de 22,5 quilòmetres i 1.200m de desnivell positiu, coronava el mític cim de Sant Jeroni (1.236 m) i passar per altres llocs mítics, com el monestir o el Pla de Sant Miquel. amb 1.200M+ en els 22.5km del recorregut.

Luis Miguel Rosario es proclamava campió, Joan Riutort (Secció Muntanya Club Pollença) aconseguia la segona posició i Georgel Conmanas (Monistrol Running) completava el podi. Raquel Fernández (CE UEC Anoia) era la guanyadora en categoria femenina, Sandra Castellanas (ANDONA) ocupava la segona posició i Marta Torras era tercera.

Tanmateix es va disputar la Mitjalba, una cursa de 12km i D+600m amb el mateix esperit i encant de la Cursa de l’Alba, però pels amants de les distàncies curtes. Roger Martínez segellava la victòria, mentre que Erik Zurita (Camp Base) i Joan Frago (Camp Base) completaven el podi masculí. En categoria femenina, Rosa Maria Nieto aconseguia la primera posició, seguida de Melanie Gil i Alba Creus respectivament.