Els catalans David Ferrández i Jorge Juan Mendoza van emular dissabte al missatger guerrer atenès Filípedes en completar els 246 quilòmetres que separen les localitats d’Atenes i Esparta, en una de les proves d’ultrafons més carismàtiques del món: Spartathlon.

David Ferrández “Calaburra” es mostrava exultant a l’arribada a Esparta després de batallar durant 34h42’51” i donar el petó de rigor als peus de l’estàtua dedicada a Leònides: “M’he trobat molt bé fins el quilòmetre 172, però a partir d’aquí vaig patir molt. La segona part de la cursa és molt més dura amb pujades constants i llargues. Potser vaig subestimar una mica la part de muntanya en l’ascens al Mont Parteni, on acumules uns 1.000m positius però ja amb més de 150 quilòmetres a les cames. Els temps de tall són força exigents i cal anar per feina. Sense l’ajuda dels meus assistents, en Mia Carol i la Lídia, no l’hagués acabat”.

L’altre català en finalitzar Spartathlon va ser en Jorge Juan Mendoza després de 34h17’44”. Un total de 234 corredors dels 370 sortits van poder completar el recorregut, fet que la converteixen en una prova difícil i d’identitat.

Menys sort van tenir els altres dos corredors catalans participants. El veterà Paris Canals va quedar fora del temps de tall en el chekpoint del quilòmetre 158: “He arribat a la prova just de forces a l’arrossegar una lesió durant un temps. Tot i això ha estat una experiència inobidable”. En Jordi Costa arribava amb tota la il·lusió després de finalitzar la brutal Transpyrenea fa pocs mesos: “La Transpyrenea ha passat factura. No he tingut temps de recuperar i fer prous entrenaments en asfalt. Des del quilòmetre 22 he arrossegat problemes estomacals i m’he deshidratat, a banda dels problemes als tendons i articulacions. He vist el perquè tanta poca gent es capaç de finalitzar Spartathlon”.