A diferència de l’edició passada, on la neu i el fred van ser protagonistes, aquest cop la forta calor va fer estralls entre els 300 corredors de la Borredà Xtrail. Aquest fet va obligar a l’organització a minvar la duresa dels recorreguts per evitar la insolació durant les hores centrals del dia. David Frías, Álexandre Urbina i Mesi Arcos pràcticament sentencien la competició.

A banda de les tres modalitats habituals en el circuit -Marathon, Trail i Short-, la Borredà Xtrail va incorporar una nova cursa de 30 quilòmetres. No tant exigent com la pròpia marató però mantenint el mateix esperit, passant per llocs d’encant com

Un cop més, la nota simpàtica del dia va estar en les curses KIDS dirigides per a nens i nenes d’entre 5 i 14 anys, que es van entregar pels carrers de la població amb rauxa, empenta i il·lusió a dojo.

Déjà vu a Borredà

Tal i com va succeir a Lles de Cerdanya, David Frías es va tornar a imposar per davant de Miguel Ángel González i Àngel Nevado en una marató que es va retallar fins els 32 quilòmetres. Amb aquesta victòria, Frías sentencia pràcticament la competició a falta de l´última prova. En dones, Belen Simarro va aconseguir una folgada victòria seguint la mateixa línia regular que en l’anterior prova del circuit imposant-se a Mònica Guilera i Carme Bancells.

Més renyida va ser la mitja marató, on Georgel Comanas va haver d’esforçar-se de valent per guanyar a uns incansables Xavi Blanch, Eric Viera i Álex Urbina. Amb aquesta tercera posició, Urbina també s’assegura la victòria final del circuit excepte un daltabaix a Saldes el proper mes de setembre. La que si que ja pot dir que té el títol sota el braç és la granadina Mesi Arcos, que va tornar a vèncer sense oposició davant, altre cop, Cristina Milla i Erika Núñez. Totes tres repetint podi.

Emocionant també va ser la modalitat Short, escurçada fins als 11 quilòmetres, on Roger Camprubí i Silvia Roca s’imposaven als seus rivals i estrenaven el seu caseller de victòries a la competició, mentre que José Antonio Pérez i Belen Albaladejo ho feien amb autoritat en la modalitat d’estrena, la cursa de 30 quilòmetres.

L’última prova del circuit es celebrarà a Saldes el proper 15 de setembre. Ja us podeu inscriure a través del següent enllaç.

Classificació Marathon: 1. David Frías (3:12:09), 2. Miguel Ángel González (3:17:38), 3. Ángel Nevado (3:19:31); 1. Belen Simarro (4:21:07), 2. Mònica Guilera (4:24:00), 3. Carme Bancells (5:34:06)

Classificació Trail30K: 1. José Antonio Pérez (3:09:31), 2. David López (3:14:02), 3. Dorian Ribas (3:15:01); 1. Belen Albaladejo (4:15:32), 2. Julia Sanmartí (4:50:52), 3. Maite Martínez (5:09:53)

Classificació Trail21K: 1. Georgel Comanas (2:22:46), 2. Xavi Blanch (2:23:01), 3. Álex Urbina/Eric Viera (2:26:32); 1. Mesi Arcos (2:31:14), 2. Cristina Milla (2:51:15), 3. Erika Núñez (3:03:15)

Classificació Short: 1. Roger Camprubí (52:13), 2. Carles Sunyer (53:55), 3. Melcior Faja (54:19); 1. Sílvia Roca (1:07:46), 2. Laura Pla (1:16:32), 3. Bárbara Feal (1:18.38)