Tres Días Trail Ibiza 2019, seu del Campionat de Balears d’ultradistància

1890

Eivissa inicia el compte enrere per a la 3 Días Trail Ibiza. La prova per etapes, que es celebrarà els dies 29,30 de novembre i 1 de desembre, arriba a la sisena edició plenament consolidada a l’illa pitiusa. Llocs destacats com el Camí de Cas Colls, el pic Sa Talaia, el Passeig de ses Fonts o la necròpolis d’Eivissa tornaran a ser escenari d’una cursa organitzada pel Club Trideporte.

A la bella Eivissa, a Sant Antoni i les rodalies de les antigues muralles de Dalt Vila, 3 Días Trail Ibiza obre un nou capítol amb novetats respecte l’edició passada. Si bé l’etapa inicial de divendres mantindrà la distancia de deu quilòmetres nocturns per Sant Antoni, la Marató canvia de distancia, passant dels 47 a la distància olímpica de 42 quilòmetres amb un augment del desnivell per mantenir un atractiu més alt de duresa. Mentre, la mitja marató seguirà amb el mateix circuit entre sant Josep de Sa Talaia i Eivissa.

La jornada de dissabte permetrà als corredors realitzar la modalitat d’ultradistància de 88 quilòmetres i un desnivell positiu de 3.500m, amb un inici més dur que anys anteriors per mantenir els cinc punts ITRA. A més, serà seu del Campionat de Balears d’ultra distància de la Federació Balear de Muntanyisme.

La jornada dominical tancarà la sisena edició amb una cursa urbana, amb incursions als espadats rocosos de la població d’ Eivissa i la màgica necròpolis eivissenca com epicentre d’un espectacular cap de setmana.

La cita balear, a més del seu esperit esportiu i turístic, també s’ha convertit en una cursa exemplar en l’igualtat de gènere en les curses per muntanya. “És una forma de visibilitzar la figura de la dona en aquest tipus de proves”, explica Fátima Blázquez, directora de l’esdeveniment. També tindrà la seva acció solidària, que enguany anirà destinada a la lluita contra la fibrosis quística.

L’esdeveniment disposa d’un total de mil dorsals dividits en les tres modalitats de cursa que permet a l’esportista decidir si apuntar-se a tres, dos o només una etapa. Podeu fer la inscripció a través del seu web oficial.