El govern espanyol anunciava el passat dissabte 25 d’abril l’inici del desconfinament progressiu i assimètric de la població. I una de les mesures esperades en el nostre àmbit era la del gaudi de l’esport a l’aire lliure a partir del 2 de maig. Però cal veure amb quins condicionants es podrà realitzar en aquesta fase zero, que durarà si tot va bé fins el 11 de maig:

Actualització 1 de maig

  • En quins horaris es podrà sortir a córrer? De 6 a 10 del matí i de 20 a 23 hores. A excepció dels municipis de menys de 5.000 habitants (clica aquí per veure els habitants del teu municipi), on es podrà fer esport de 6 a 23 hores sense interrupció.
  • Quan de temps podré entrenar? Sense limit, respectant les franges horaries. Això si, només un cop al dia.
  • A quin rati del meu lloc de residència puc realitzar la pràctica esportiva? Es podrà córrer individualment dins el terme municipal d’on visquis, incloses zones verdes i parcs naturals autoritzats. No es podrà fer ús de vehicle motoritzat o transport públic per desplaçar-se a les vies o espais públics amb la fi de practicar l’activitat física.

Tanmateix, el govern espanyol ha anunciat l’inici de la fase zero pel proper dilluns 4 de maig, que contempla també els entrenaments dels esportistes federats. Però no serà fins el 11 de maig, dins la fase 1, quan es contempla l’obertura de Centres d’Alt Rendiment amb mesures d’higiene i protecció reforçades i, si es possible, per torns.

Els federats de la FEEC, coberts en cas d’accident

L’asseguradora de la FEEC ha confirmat que, des del  mateix moment de l’autorització per part del govern de l’Estat, els federats i federades de la FEEC disposaran de cobertura, sense necessitat de cap tràmit, tot i que s’haurà de tenir en compte que:

  • Els federats i federades exclusivament disposaran de cobertura els esports i les activitats cobertes per la pòlissa (esports FEEC). Sortir a passejar no és un esport FEEC. Fer senderisme o marxa nòrdica a centres urbans sí que ho són.
  • Exclusivament es disposarà de cobertura si la pràctica de l’esport es fa complint estrictament la llei del govern.