El Berguedà acull el primer campionat català de vertical trail

1015

La localitat de Cercs (Berguedà) acollirà aquest proper diumenge el primer campionat de Catalunya de Vertical-Trail de la Federació Catalana d’Atletisme, organitzat pels Joves Atletes de Berga (JAB) i el Club d’Esquí Berguedà. La prova s’iniciarà a les 8 del matí i ascendirà als cingles de Vall-llobrega des de la Rodonella.

La cursa tindrà un recorregut de 4,6 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.050 metres. La sortida serà neutralitzada, per calaixos, a Sant Jordi de Cercs, i el crono començarà a comptar a la Rodonella, a 730 metres d’altitud, on els corredors ascendiran fins al cim dels cingles de Vall-llobrega, a 1.770 metres, on estarà situada l’arribada.

Aquest campionat comptarà amb les categories absoluta, sub-23, sub-20, sub-18 i màster. Els tres primers classificats de la modalitat absoluta (masculí i femení) rebran una dotació en metàl·lic de 200, 150 i 100 euros, respectivament.

Entre els favorits trobarem noms com Núria Gil, campiona d’Espanya i de Catalunya de trail, Íngrid Ruiz, campiona d’Espanya de quilòmetre vertical en 2020; Gisela Carrión, campiona d’Espanya de trail en 2020; Miquel Corbera, campió d’Espanya i de Catalunya sub-23; Jordi Bolet, campió de la Copa Catalana de quilòmetre vertical en 2019; Arnau Marín, subcampió de Catalunya de trail sub-23; Xavi Tomasa, 5è al campionat de Catalunya de trail i Jan Torrella, campió de Catalunya de trail sub-18.

A més, la prova -juntament amb la vertical de Palència- servirà per a escollir els corredors que formaran part del combinat estatal al mundial que es disputarà al novembre a Tailàndia.

Tot el calendari de curses verticals a Catalunya per aquest 2021, en aquest enllaç.