El Desafío Urbión serà la seu del Mundial Skyrunning 2024

470

La Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME) i la International Skyrunning Federation (ISF) han fet oficial que Desafío Urbión acollirà l’ Skyrunning World Championship el proper any 2024.

Aquesta serà la tercera vegada que Espanya acull el Campionat del món de curses per muntanya, després de que la Vall de Boí ho fés en 2016 i 2020 (2021).

L´organització assegura que “és una gran oportunitat per mostrar Sòria al món a través de l’esport. Moltes gràcies a tots i cadascun dels voluntaris i col·laboradors que ens han ajudat a arribar fins aquí”.

És molt difícil resumir en unes poques paraules el que significa per a nosaltres la concessió d’albergar el Campionat del Món de Skyrunning, però ho intentarem”, va comentar Andrés Cámara, organitzador de la cursa del Desafío Urbión. “Que Desafío Urbión aculli el Campionat del Món de Skyrunning no és només el premi a deu anys de treball dur de més de 350 voluntaris de cinc municipis de la província de Sòria que han estat lluitant per mostrar el potencial esportiu natural del seu entorn, serveix també per veure la llum en el futur d’una regió que recentment ha estat declarada World Wild Pine Quilòmetre Zero. És a dir, un premi al nostre lema, “Atreveix-te i somia”. Hi ha moments en què els somnis es fan realitat, i això és el que significarà per als habitants de la zona poder acollir tanta gent de tants països i fer-los sentir a casa.”

Cal recordar que aquest 2023 la cursa serà la seu del Campionat d’Espanya de Clubs els propers 9 i 10 de setembre, mentre que ja fa un parell d’edicions va ser també campionat nacional.

També et pot interessar: