Trail Setmana Catalunya: 01-02/07/2023

317
El Trail Fonts del Montseny va tornar a reunir prop d'un miler de corredors. Foto: Asensi Carricondo

Aquesta setmana han participat un total de 2.921 corredors, repartits entre 5 curses per muntanya, dels quals 2.107 van ser homes i 814 dones. La prova amb més participació va ser la Garmin Epic Trail amb 1.313 corredors.

La Garmin Epic Trail tanca la seva novena edició amb èxit

La Garmin Epic Trail tanca amb èxit la seva novena edició amb més de 1.300 corredors i una retransmissió excel·lent a càrrec de TV3, que va tornar a mostrar les meravelles de l’entorn de la vall de Boí.

Pau Moreno es va imposar amb solvència a la modalitat Ultra davant Carles Armengol i Lluis Sanvicente. Més disputada va ser la victòria femenina a càrrec de Catalina Pons, que va lluitar de valent per imposar-se a Carmen Paraci i Belen Simarro.

Joan Riutort i Yasmina Castro van tocar el cel a Barruera amb el seu gran triomf a la Garmin Epic Trail Vall de Boí 42K, puntuable per al circuit de les XTERRA Trail Run World Series; Raul Pérez i Sergi Masip van completar el podi femení, mentre que Garazi Abasolo i Mayka Bueno van tancar el podi femení.

Ja la jornada dominical ens regalava els triomfs d’Irati Azkargorta i Arnau Aranda a la 24K, cursa que vam poder seguir en directe per TV3 en una excel·lent retransmissió. Tofol Castanyer i Pol Rodriguez van acompanyar a Aranda dalt del podi, mentre que Paula Mata i Marta Llagostera van ser segona i tercera respectivament.

Tancarem amb la cursa més curta, de 12K, amb victòries de Roger Comellas i Sladjana Zagorac. Lluis Barbé i Fernando Mondejar; Merche Martin i Èlia Vidal tancaven el podi d’aquesta cursa.

El Trail Fonts del Montseny reuneix prop d’un miler de corredors

Viladrau va acollir la vuitena edició del Trail Fonts del Montseny, sens dubte, una de les més multitudinaries del calendari de curses per muntanya del nostre país amb gairebé un miler de participants.

L’organització va presentar tres modalitats de cursa com és habitual:

• Jordi Roy i Lorena Cubillas van ser els guanyadors de la distancia més llarga de 29k
  • Josep Lladó i Ari Carbonell es farien amb la victoria de la 19K
  • David Oliva i Sandra Sancho aixecarien el triomf de la 9K

Per tancar aquesta festa esportiva, també es va disputar la Trailet, una competició amb parelles entre els més petits de la casa i els seus progenitors.

L’empresa Bejarae Events va anunciar que seria l’última edició que es farien càrrec de la seva organització, però ja treballen per tenir un relleu de garanties.

(escolteu l’entrevista al podcast amb en Jordi Granell, cap visible del Trail Fonts del Montseny)

Avanç curses del cap de setmana (08-09/07/2023)