El Trail Pont de Vilomara i Rocafort celebrarà la seva dissetena edició el proper 28 de setembre amb força novetats, amb les que espera atraure els fidels corredors de la comarca i consolidar-se en el calendari de curses per muntanya del nostre país.

L’organització, a càrrec de l’ajuntament de Pont de Vilomara, ha volgut introduir algunes novetats respecte a altres edicions. I una d’elles és el canvi de data, deixant enrere la fredor del mes de novembre per avançar-la a la suavitat de finals de setembre.

El canvi que serà més important serà en el format, que passarà a ser semi-nocturn. Tot i que la sortida es realitzarà a les set de la tarda, els corredors gaudiran gran part dels camins i corriols del rodal del Pont de Vilomara sota la llum de la lluna, i permetrà conèixer la fauna nocturna que s’hi amaga en una única cursa de muntanya. Enguany puntuarà per la Lliga Trail de Championchip.

El recorregut, de 17 quilòmetres i 723m de desnivell positiu, serà ràpid i força corrible, i combinarà corriols i trams de pista. Permetrà conèixer el camí ral fins a Sant Jaume de Vallhonesta i, un cop creuada la riera de Santa Creus, iniciarà un sinuós ascens fins al Puig Gil, punt culminant de la cursa amb 623m d’altitud. En aquest punt hi haurà un regal de 2 pernils, un pel gènere masculí i un altre pel femení. El participant que l’agafi l’haurà de dur fins a meta!

Els participants resseguiran la serra de Puig Gil fins a cercar l’arribada, on podran recuperar forces amb un bon entrepà, cervesa i festa amb un concert.

Hi haurà premis en metàl·lic per les 5 primeres dones i pels 5 primers homes, pel primer equip femení, mixte i masculí.

Els més petits també podran gaudir de la seva cursa, amb dos circuits de 500m i de 2km pels més grans.

Inscripcions

Les inscripcions ja resten obertes en AQUEST ENLLAÇ. El preu és de 18€ (+5€ pels no federats) i inclou una ampolla de vi de regal.

Text: Albert Torrent. Foto: Marta Llagostera