Els cims del Vallespir esperen l’Ultra Sud Canigou

El proper 15 de juliol se celebrarà la segona edició d'aquesta cursa de la Catalunya Nord

575

L’ Ultra Sud Canigou Montagne disputarà el proper 15 de juliol tot just la seva segona edició, amb l’objectiu de consolidar-se dins l’atapeït calendari estiuenc de curses per muntanya.

Una cursa que arriba avalada pel mateix Pau Capell, vencedor de la primera edició: “L’Ultra Sud Canigou em va sorprendre gratament. Sobretot per a la seva organització, molt local i familiar, que et fan sentir com a casa. El paisatge és realment maco, amb vistes al cim del Canigó en pràcticament tot el recorregut. Quan a la cursa en sí, haig de dir que és exigent, amb alguna pujada que et posa a to, però també amb trams per córrer”.

“És un recorregut de 70 km i 3500 metres de desnivell positiu en forma de travessa completa de la vall”, comenta l’imprescindible Marc Villa al capdavant de l’associació Skyrunning France, organitzadora de l’esdeveniment. “Els corredors trobaran fabuloses panoràmiques de la muntanya sagrada dels catalans, recorreran senders tècnics i alguns trams rodadors per aprofitar al màxim les curiositats i el patrimoni d’aquest territori”.

Recorregut

Amb sortida des de la vila de Prats de Molló i arribada al poble medieval d’ Arles sur Tech, a la comarca nord-catalana del Vallespir, l’Ultra Sud Canigou Montagne traça un itinerari en forma de “W” prenent sempre com a referència l’emblemàtic cim del Canigó (2.784 m), el punt més alt de la serralada pirinenca abans de precipitar-se fins al mar Mediterrani. El recorregut ens descobreix pobles amb encant Lamanère, el Tech, Serrallonga, Saint-Laurent-de-Cerdans i Coustouges.

La cursa, de 70 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell positiu, toca sostre al Pic de Miquelets, situat a 1.631 metres d’altitud a cavall entre Catalunya i el Vallespir. Per tant, és una cursa que transita per paratges de mitja muntanya i que va baixant de cota per la vall del riu Tech. També corona els cims de Mont Capell (1.194 m) i Belmaig (1.281 m).

Al llarg del camí recorre llocs amb molta història, com la Torre Mir (torre de senyalització del segle XIII creada pels Reis de Mallorca), el pas per Lamanère -punt més al sud de la França continental-, les Torres de Cabrenç (antics castells del segle XI) o el passatge pel Conjurador de Serrallonga (edifici construït al segle XIX per a invocar l’ajuda divina en casos de destret).

La prova també obre la possibilitat de realitzar-se per relleus en equips de dues persones. El canvi es realitzarà a Le Tech (km 33).

La seva primera edició va ser guanyada per Pau Capell després d’una bonica lluita amb el jove francès Théo Detienne, establint un temps de 7 hores i 10 minuts i 24 segons.

Inscripcions

Podeu realitzar la vostra inscripció a través del següent enllaç. El preu és de 69 euros en format individual, mentre que el preu per equip (2 pax) serà de 85 euros. Inclou sis avituallaments i l’autocar d’Arles sur Tech a Prats de Molló.