Trail Setmana Catalunya: 24-25/06/2023

296

Aquesta setmana han participat un total de 233 corredors, repartits entre 3 curses per muntanya, dels quals 183 van ser homes i 50 dones. La prova amb més participació va ser la Cursa d’estiu de Bagà amb 90 corredors.

Evans i Dauwalter fan història a la Western States Endurance Run

Victòries del britànic Tom Evans i Courtney Dauwalter. Segurament, la notícia d’aquesta setmana. Per una banda, Tom Evans es converteix en el segon corredor europeu (Kilian Jornet 2011) en aconseguir la victòria en la mítica prova nord-americana i, a més, estableix el quart millor registre amb 14h40’. Mentre que Courtney Dauwalter destrossa el rècord femení que datava des del 2012 i el rebaixa en més d’una hora, deixant el llistó en unes estratosfèriques 15h29’34”. La segona classificada, Katie Schide, també va firmar una extraordinària cursa, amb 16h43’, també per sota del rècord.

Repàs dels corredors catalans a curses internacionals

Aquest cap de setmana, nombrosos corredors catalans s’han desplaçat per participar en alguna de les curses per muntanya més internacionals d’Europa:

Trail 100 Andorra by UTMB

• 105K. Guanyadors: Ben Dhiman, Jean-Philippe Tschumi i Esther Fellhofer.
    • Millors resultats catalans: Pau Capell (3r) i Marta Muixí (4a)
  • 50K. Guanyadors: Christian Meier i Anya Tarasova, resident a Catalunya
    • Millors resultats catalans: Anya Tarasova (1a), Marc Pinsach (3r) i Judith Martin (6a).
  • 21K. Guanyadors: Andrés Garcia i Ariadna Fenes
    • Millors resultats catalans: Genís Porqueras i Laura Orgué (2a) i Jordi Comellas (4t)
  • 7K. Guanyadors: Victòria de Pablo Martin i Olivia Ross-Hurst
    • Millors resultats catalans: Núria Soler (3a)

(escolteu l’entrevista extensa a Pau Capell en el podcast del final)

Lavaredo Ultra Trail by UTMB

• 120K. Guanyadors: Jonas Russi i Fiona Porte
    • Millors resultats catalans: Lluis Ruiz (4t)
  • 80K. Guanyadors: Andrés Rodrigues i Esther Eustache
  • 50K. Guanyadors: Irene Fuertes i Francesco Puppi
    • Millors resultats catalans: Irene Fuertes (1a), Jan Margarit (3r) i Albert Llonch (9è)
  • 20K. Guanyadors: Daniel Pattis i Alice Gaggi
    • Millors resultats catalans: Anna Comet (2a), Ïu Net (6è), Jan Castillo (7è) i Laia Montoya (12a)

(escolteu les declaracions de Lluis Ruiz al podcast del final)

Marathon du Mont-Blanc

• 90K. Guanaydors: Germain Grangier i Jennifer Lemoine
  • 42K. Guanyadors: Remi Bonnet i Sophia Laukli
  • 23K. Guanyadors: Sébastien Spehler i Amandine Ferrato
    • Millor resultat catalpa: Mireia Pons (2a)

Minotaur Skyrace (Canadà), prova puntuable per a les Skyrunner World Series

• Silvia Puigarnau i Edu Hernández van ser 12ns. El granadí Nico Molina va ser quart. Victòria de Jackson Cole i Marcela Vasinova.

Font-Romeu Nature Trail

• Marató del Carlit. Victòries de Marc Ollé i Laura Galletaud
  • Trail de les Bouillouses. Victòries de David Prades i Georgina Gabarró
  • Trail de la Calme. Victòries de Arnaud Capelotar i Oana Mihalcena. Cristina Vilarnau (2a)

Kilian Jornet guanya la Isfjorden Skyrace, de 23km i D+1800m. El corredor català sembla perfectament recuperat de les costelles trencades a l’Himalàia i guanya en aquesta prova a Noruega. Recordem que el corredor de Nnormal competirà el proper 12 d’agost a Sierre Zinal.