La novena edició de la Garmin Epic Trail Vall de Boí arriba carregada de novetats. El bucòlic poble de Barruera (Alta Ribagorça) acollirà el proper cap de setmana 1 i 2 de juliol a prop de 2.000 corredors i tornarà a ser l’epicentre d’un esdeveniment a tocar d’un marc incomparable com el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

La modalitat Ultra presenta novetats

El nou circuit ‘ultra’ serà de 62 quilòmetres i 4.500 metres de desnivell positiu, amb un itinerari espectacular on es combinen els boscos, les crestes i un pas inigualable pel Circ de Pessons, vorejant els llacs d’un dels racons més impressionants de la Vall de Boí.

La cursa manté l’esperit i la personalitat de totes les proves que composen el programa de la Garmin Epic Trail, amb una combinació de terrenys, paisatges i un lligam molt valuós amb els pobles de la vall. Es conserven els trams aeris de carenes i crestes, el primer coronat per la Pica Cerví de Durro de 2.656m i el segon pel Tuc de Moró de 2.739m. A la segona meitat del recorregut és on apareix la novetat més important amb el pas de la Collada de Pessó que a 2.700 metres donarà accés al Circ de Pessó, on els corredors vorejaran els Estanys de Pessó sota l’atenta mirada de cims emblemàtics com el Gran Pic de Pessó o el Tuc de Carants. Els darrers quilòmetres incorporen el Camí del Pago que connecta els pobles de Boí i Durro oferint una magnífica perspectiva sobre la vall.

Entre els corredors que prendran la sortida destaquem al canari Alejandro Mayor, el catalans Pau Moreno i David Carrasco, i l’andorrà Lluis Sanvicente. En dones trobem a Belén Simarro, Maria Vallejo i Catalina Pons.

La marató i la mitja formaran part del circuit Xterra Trail

L’organització manté la seva aposta d’internacionalització per a la Garmin Epic Trail Vall de Boí i es vincula amb el Xterra Trail Run World Series. Un circuit internacional dissenyat per barrejar comunitat i aventura, el circuit està obert a tots els corredors, des d’aficionats fins a elit, individuals, amb més de 30 curses a més de 20 països d’Europa, Amèrica i la regió d’Àsia-Pacífic. Les proves 42k i 24k de la Garmin Epic Trail donaran places per al Campionat final de Xterra a Sugarloaf Resort in Maine (USA) el 30 de setembre i l’1 d’octubre. A més, també hi haurà premis en metàl·lic.

La Garmin Epic Trail Vall de Boí 42K presenta un recorregut tècnic i espectacular amb 2.800 m de desnivell positiu, el Tuc de Moró és el punt més alt de la cursa (2.739m). Consisteix en un itinerari circular per la zona perifèrica del Parc Nacional i les muntanyes que circumden la Vall de Boí.

Entre els favorits trobem al càntabre Raul Pérez, el murcià Antonio Alfonso Ruiz, el valencià José Vicente Pérez o els catalans Sergi Masip i Enric Caballé. En dones estaran presents la canària Yasmina Castro, la lleonesa Mayka Bueno, la basca Irati Ortiz de Anda i la catalana Lidia Ramos.

Ja en la jornada dominical es disputaran les altres dues modalitats de cursa. La Garmin Epic Trail Vall de Boí 24K transcorrerà per un terreny tècnic i espectacular amb un total de 1.900 m de desnivell positiu, coronant el Cerví de Durro com a punt més alt de la prova (2.656m).

El menorquí Àlex Urbina i els catalans Arnau Aranda, Toni Baños, Sergi Beltran i Raul Rota surten com a priori els que presentaran més batalla al capdavant. La valenciana Pilar Medina, la manxega Natalia Sanz i les catalanes Clàudia Sabata i Paula Mata son les més destacades de la cursa femenina.

Tancarà el programa el terç de marató, amb un itinerari de 12km i 500m de desnivell positiu al voltant de Barruera.

Podreu seguir l’esdeveniment on-line a través d’aquest enllaç.

TV3 farà la retransmissió en directe

Televisió de Catalunya TV3 torna a apostar per la retransmissió d’una cursa per muntanya i oferirà en directe la Garmin Epic Trail Vall de Boí 24K el diumenge 2 de juliol a partir de les 8.45h, prova que forma part del circuit XTERRA Trail Run World Series.

Per aquesta ocasió, TV3 aposta per dos comentaristes de luxe com en Marc Pinsach i Mireia Miró. La retransmissió estarà dirigida por Xavier Casillanis i conduïda per Josep M. Puig, Maria Fernández Vidal i Jordi Grau.

Text: Albert Torrent. Foto: Sixto Photo