Trail Fonts del Montseny 2023: LA PRÈVIA

Viladrau tornarà a acollir un dels esdeveniments de trail running més multitudinaris de la comarca, amb un miler de corredors

719

La població osonenca de Viladrau ja ho té tot a punt per acollir al miler de corredors que el proper dissabte 1 de juliol gaudiran d’una nova edició del Trail Fonts del Montseny.

Una edició que serà ben especial ja que, com vam explicar en l’anterior article, serà l’últim a càrrec de Bejarae Sports, l’empresa organitzadora de l’esdeveniment. És per això que, a les samarretes que lluiran els participants, s’hi llegirà ‘The Last Dance’. L’organització ja treballa per buscar un relleu per tal de no perdre una de les curses per muntanya més multitudinàries de la comarca d’Osona.

El programa de curses del Trail Fonts del Montseny oferirà fins a quatre distàncies:

La Trail, amb 29km i un desnivell positiu de 1.722m, és sens dubte la modalitat estrella. El seu exigent recorregut discorre íntegrament pel Parc Natural del Montseny, amb paisatges espectaculars, tot tipus de terreny (riu, pedra, fang, sorra, fulles) i plena de fonts on refrescar-nos. Tocarà sostre als prats de Coll Pregon (1.632m) i visitarà el mas de La Sala, conegut pel bandoler Serrallonga. En definitiva, podriem resumir l’itinerari en dues grans pujades i dues grans baixades.

La Mitja, amb 19km i 1.146m positius, tant o més exigent que l’anterior, que ens farà suar de valent tot voltejant la creu del Matagalls a través del coll de Llops i Coll Pregon.

Per aquells que s’inicien en les curses per muntanya, en 2018 va néixer la modalitat Pim Pam, amb un recorregut ràpid de poc més de 9 quilòmetres. A aquestes tres proves cal sumar una iniciativa creada per a que tota la família gaudeixi del màgic entorn de Viladrau: el Trailet.

El Trailet està pensat per passar una bona estona amb els més petits. Un adult i un menor, d’entre 6 i 13 anys, conformen un equip inseparable per recórrer els poc menys de 3 quilòmetres en un ambient festiu i familiar.

Entre els corredors més destacats trobarem a Jordi Delgado, Wifred Lladó, Roberto Sancho, Jesús Fraile, Laura Erra, Lali Masriera, Laia Gilibets, Anna Pujol, Paloma Lobera, Jana Aguilar, Lorena Cubillas o Raquel Bosch.

Per segon any consecutiu, el Trail Fonts del Montseny formarà part del circuit de la COPA OSONING TRAIL RUN, el campionat de curses per muntanya de la comarca d’Osona.