Garmin Epic Trail: més de 1300 corredors omplen la vall de Boí

462

La Garmin Epic Trail tanca amb èxit la seva novena edició amb més de 1.300 corredors i una retransmissió excel·lent a càrrec de TV3, que va tornar a mostrar les meravelles de l’entorn de la vall de Boí.

Pau Moreno i Catalina Pons brillen a la Garmin Epic Trail Vall de Boí 62K. Joan Riutort i Yasmina Castro van tocar el cel a Barruera amb el seu gran triomf a la Garmin Epic Trail Vall de Boí 42K XTERRA Trail Run World Series; mentre la jornada dominical ens regalava els triomfs d’Irati Azkargorta i Arnau Aranda a la 24K, i de Roger Comellas i Sladjana Zagorac a la 12K.

A trec d’alba es donava el tret de sortida de la Garmin Epic Trail Vall de Boí 62K, la prova que obria la competició de trail running del festival de muntanya. El nou circuit ‘ultra’ acumulava 62 quilòmetres i 4.500 metres de desnivell positiu, amb un itinerari espectacular a través de boscos, crestes i un pas inigualable pel Circ de Pessons, vorejant els estanys d’un dels racons més impressionants de la Vall de Boí.

Pau Moreno, que ja va sortir amb molta determinació des de la sortida, es va coronar com a clar vencedor amb 7:29:53, superant en més d’una hora a Carles Armengol i Lluís Sanvicente.

En categoria femenina, Catalina Pons va ser la més sòlida del dia marcant un temps de 11:28:32. Ben a prop de la victòria van estar Carmen Paraci i Belén Simarro, que pujarien al podi en segona i tercera posició.

La Garmin Epic Trail Vall de Boí 42K XTERRA Trail Run World Series presentava un recorregut tècnic i espectacular amb 2.800 m de desnivell positiu, amb el Tuc de Moró com a punt més alt de la cursa (2.739m)  a través d’un itinerari circular per la zona perifèrica del Parc Nacional i les muntanyes que circumden la Vall de Boí.

Roger Blat va començar a marcar les primeres diferències al sector inicial de carrera. Però els marges eren tan petits que hi va haver força ball de posicions. Sergi Masip liderava la cursa passat l’equador de la mateixa, però el mallorquí Joan Riutort era molt a prop del rival i va aconseguir assolir-lo i emportar-se la victòria amb un temps de 4:49:57. Raúl Pérez i Sergi Masip completaven un podi de luxe.

Per la seva banda, Yasmina Castro va marxar en solitari als primers quilòmetres i ningú va ser capaç d’atrapar-la. La corredora canària no va dubtar en cap moment i va arribar a meta festejant el triomf parant el cronòmetre en 5:54:52. Garazi Abasolo i Mayka Bueno van completar el podi.

La jornada dominical ens regalava una exigent prova de 24 quilòmetres i 1.900m de desnivell positiu, puntuable per a les XTERRA Trail Run World Series i emesa en directe per TV3. Cursa guanyada per Arnau Aranda (02:46:07), que es va imposar a Tòfol Castanyer i Pol Rodríguez.

En categoria femenina es va viure una prova amb moltes alternatives on Marta Llagostera va liderar gran part de la cursa, però la basca Irati Azkargorta va completar de forma estel·lar els últims quilòmetres per coronar-se com a vencedora de la Garmin Epic Trail Vall de Boí 24K amb un temps de 03:33:17. Paula Mata i Marta Llagostera van completar el podi.

Per la seva banda, la prova de 12K va ser guanyada per Roger Comellas (52.21) i Sladjana Zagorac (01.02.41).