Camprodon (Ripollès) es convertia dissabte en el centre neuràlgic d’una nova edició de l’Ultra Trail Ulldeter. Prop de set-cents participants van poder disfrutar d’una remodelada cursa i l’estrena d’un nou recorregut que, en boca dels participants, ha destacat per la seva espectacularitat i, sobretot, per la seva duresa.

A trenc d’alba es donava la sortida de la versió llarga, la batejada “Ultra 4K”, de 60km i 4.350m de desnivell positiu. Ja en el primer ascens al cim del Puig de les Pasteres s’intuïa com es desenvoluparia la prova, amb Jordi Gamito i Jon Erdaide com a líders i Ernest Ausiró estalonant-los. Seria en l’ascens al Cerverís, sostre de la cursa amb 2.208m d’alçada, quan Ausiró prendria el lideratge i ja no el deixaria escapar. Tot i que Gamito el seguia de ben a prop, amb una diferència no superior als dos minuts, el torellonenc va creuar la línea d’arribada després de 7h30’45”: “L’organització ha encertat amb el nou recorregut, encara que ha estat especialment dur. He patit força a les baixades, ja que encara no estic curat del tot d’una lesió al genoll. En l’ascens al Cerverís me l’he jugat donant un punt més i ha sortit bé. Satisfet”. Jordi Gamito (WAA Equipment) aconseguia una treballada segona posició en 7h37’38”, mentre que el basc Jon Erdaide (CM Zanpatuz), tot i patir el calor del matí, ho feia en tercera posició.

Si en homes la rivalitat era present, en fèmines ha estat dat i beneït des del primer moment. Tina Bes (Club Esquí Girona) obtenia una còmode avantatge i només calia que el pas dels quilòmetres fes incrementar la diferència amb les seves rivals, per resoldre amb contundència després de 8h52’25. Núria Villegas i la francesa Elodie Varraine, a més d’una hora de distància, completarien el podi.

Marc Pinsach i Ester Casajuana vencedors de la Trail

En la distància més curta, de 30km i 1.600m de desnivell positiu, Marc Pinsach (Dynafit) feia honor a la seva condició de favorit i vencia per davant de Marc Pérez (Sport HG) i Miki Solé (Inverse Team), mentre que Ester Casajuana (Borges Trail) s’alçava amb el triomf en fèmines davant d’ Imma Boada i Paula Reixach.

Classificacions UT4K

Classificacions Trail Ulldeter