La Fox Trail torna el proper 7 d’abril amb novetats

265
La Fox Trail transcorre pels racons més desconeguts de les valls de Sant Llorenç de la Muga. Foto: Eladio Rueda

La petita població empordanesa de Sant Llorenç de la Muga tornarà a ser l’escenari d’una nova edició de la Fox Trail. L’esdeveniment, organitzat per l’Associació Arrelats de la Muga, es disputarà el proper 7 d’abril amb força novetats.

La cursa presentarà dos recorreguts renovats amb l’afany de seguir mostrant el ric patrimoni natural que amaga aquest enclau conegut com “l’Empordà de muntanya”, ja que a l’estar ben a la vora de la Garrotxa (forma part de la subcomarca de l’Alta Garrotxa) té certes similituds amb la comarca veïna. Enguany, i amb col·laboració amb la Fundació Pioneers of Our Time, s’ha realitzat una feina de neteja de camins, corriols i viaranys per oferir un recorregut pràcticament al 100% sense pista.

El recorregut més llarg, de 14 quilòmetres i 730 metres de desnivell positiu, visitarà les ermites de Sant Andreu i Sant Antoni, s’atansarà al pont de Riambau -a la capçalera del pantà de Boadella- i s’alçarà al Roc de la Penya com a punt més elevat de la cursa, a 481 metres d’altitud.

La modalitat més curta, de 6,5 quilòmetres i un desnivell positiu de 250 metres, transcorrerà per l’obaga dels boscos del Camí del Roc de la Penya fins a cercar la Font del Lleó, retornant de nou a Sant Llorenç de la Muga.

La Fox Trail forma part de la lliga Empordà Trail Series i del Challenge Valls Catalanes. També s’ha confirmat la participació de la corredora Núria Picas, la qual oferirà una conferència el dia abans durant l’entrega de dorsals.

Inscripcions

Les inscripcions es podran realitzar en aquest enllaç. El preu serà de 18€ pel circuit llarg i 13€ per la modalitat més curta. Tots els participants rebran una bossa on hi constarà una caixa d’ous de l’empresa Ous Empordà, així com una samarreta que enguany portarà com a lema “MULLA’T PER LA MUGA”, una frase que intenta involucrar a tot el públic en la defensa i actuació proactiva en benefici de la Muga. També hi haurà servei de fisioteràpia i sorteig de material esportiu i carbó vegetal de Sant Llorenç de la Muga.