L’estació superior de Fuente Dé (Cantàbria), situada en el magnífic paratge del massís de Picos de Europa, ha estat l’escenari del campionat del món de raquetes de neu. Un mundial que ha comptat amb més d’un centenar de corredors vinguts d’arreu del món.

El títol s’ha decidit sobre un traçat de 7 quilòmetres, força tècnic, amb pujades i baixades curtes i neu recent, amb el que s’afegia un grau de dificultat. Recorregut que es va modificar lleugerament a última hora per les condicions meteorològiques.

En la categoria femenina s’ha vist una bonica lluita al capdavant entre la catalana Georgina Gabarró, la nord-americana Michele Hummel i la corredora argentina Verónica Galván. Cursa que no s’ha resolt fins al final, on Galván s’ha proclamat vencedora amb un temps de 57 minuts i 33 segons, a un minut de Hummel i un minut i mig sobre Georgina Gabarró.

L’odenenca, que ja va ser bronze a l’europeu de 2022, torna a pujar dalt d’un podi internacional en l’especialitat de raquetes de neu.

“Les sensacions de cursa han estat molt bones. Sabia que el tipus de recorregut i les condicions m’afavorien, així que he sortit a per totes. He pogut mantenir la primera posició durant la primera volta fins que alguns errors em van fer caure i perdre temps. Tot i això, estic molt contenta d’haver lluitat amb Galván i Hummel fins al final”.

L’actuació catalana en el mundial l’han completat Mireia Hernández, que ha aconseguit assegurar la quarta posició mundial, a poc més d’un minut de Gabarró, mentre que Montse Martínez i Laia Andreu s’han classificat en onzena i dotzena posició respectivament.

En la cursa masculina, l’italià Alex Baldaccini s’ha proclamat campió del món amb un temps de 44 minuts i 4 segons, per davant del francès Stephane Ricard i l’espanyol Roberto Ruiz. El català Jonatan Mora ha estat sisè, Oriol Farré ha tancat el TOP 10, mentre que Marc Toda s’ha classificat en la 32a posició.