L’Oncodines Trail supera les expectatives

El repte esportiu i solidari contra el càncer, que es disputarà el 13 d’abril, ha superat l’objectiu de participació de 200 equips i vol arribar als 200.000 euros de donatiu

185
L'Oncodines Trail, un repte solidari que creix any rere any. Foto: Raul Jiménez

La quarta edició de l’OnCodines Trail, que es farà el proper 13 d’abril a diversos municipis del Vallès Oriental i el Moianès, tindrà la participació de més de 240 equips. Una xifra que ha superat les expectatives de l’organització (Club Atlètic Sant Feliu i el Centre Excursionista Sant Feliu de Codines) que s’havia marcat com a repte “l’objectiu 200”: arribar als 200 equips i a 200.000 euros de donatiu per a les tres fundacions beneficiàries del repte.

La xifra dels 200 equips es va assolir al mes de gener i es va obrir una llista d’espera pels equips que continuaven interessats en participar del repte. Finalment, després d’estudiar la capacitat del recorregut, la capacitat econòmica i gràcies a l’esforç dels patrocinadors s’ha pogut donar cabuda a equips que formaven part de la llista d’espera. L’OnCodines 2024 comptarà amb un centenar d’equips més que l’edició de 2023 (139 equips) i gairebé el doble que el 2022 (83 equips) vinguts no només de la comarca sinó d’arreu de Catalunya i, fins i tot, hi ha dos equips del País Valencià. L’organització se centra ara en poder assolir el segon objectiu, arribar als 200.000 euros.

La prova, en aquesta edició, està apadrinada per l’atleta cega Maria Petit apassionada de l’esport i de la muntanya. Quedar-se cega als 17 anys, no li ha impedit aconseguir fites esportives com l’ascens a l’Aneto, la Pica d’Estats i nombroses curses de muntanya i d’asfalt.

Tres recorreguts per muntanya i un objectiu solidari

L’essència de l’Oncodines Trail es manté intacta amb un doble objectiu per part dels equips participants: d’una banda, completar el recorregut caminant o corrent per equips tot fent relleus i de l’altra, aconseguir el donatiu mínim per equip que es destina íntegrament a les tres entitats beneficiàries: la Fundació Oncovallès, la Fundació oncològica infantil Enriqueta Villavecchia i la Barcelona Brain Health Initiative (BBHI) de l’Institut Guttmann. Els equips per participar a la prova han de fer una aportació mínima que es destinen íntegrament a les tres entitats.

  • Equips de fins a 6 persones: un mínim de 3 han d’estar en Donatiu mínim per equip de 600 euros.
  • Equips de fins a 4 persones: un mínim de 2 persones han d’estar en Donatiu mínim per equip de 400 euros.

La prova tindrà sortida aquest any de Bigues i Riells del Fai i arribada a Sant Feliu de Codines i comptarà amb tres recorreguts de 43, 63 i 78 quilòmetres en diversos municipis del Vallès Oriental, el Moianès, el Vallès Occidental i Osona. Els pobles de Sant Martí de Centelles (Osona), Castellterçol (Moianès) i Gallifa (Vallès Occidental) se sumen per primera vegada al recorregut.

El recorregut de l’OnCodines 2024 és menys urbà que les anteriors edicions i transcorre per pistes, senders i corriols entre Bigues i Riells del Fai i Sant Feliu de Codines.

Tot a punt per La Petita OnCodines

La versió infantil del repte esportiu i solidari contra el càncer es farà aquest dissabte 2 de març i compta amb 41 equips inscrits.

L’aperitiu a l’OnCodines del 13 d’abril és la segona edició de La Petita OnCodines que es farà aquest dissabte 2 de març. Una rèplica del repte a petita escala que comptarà amb la participació de 41 equips formats per infants d’entre 7 i 15 anys. Els 185 infants faran un recorregut circular de set etapes entre Sant Feliu de Codines i Sant Quirze Safaja. Un repte esportiu que, igual que l’OnCodines, també es solidari amb la Fundació Oncovallès, la Fundació d’oncologia infantil Enriqueta Villavecchia i el BBHI de la Fundació Guttmann però en l’infantil no hi ha un donatiu mínim per poder-hi participar.

En aquesta segona edició, La Petita incorpora un segon recorregut, uns 5 quilòmetres més llarg, per aquells equips que el volen fer corrent i no caminant. La sortida és a les 8.30 del matí des del centre cívic de Sant Feliu de Codines per arribar al Parc de l’Aigua de Sant Quirze Safaja i retornar a Sant Feliu, fent 20 quilòmetres en el recorregut S i 25 en l’L.

El funcionament de La Petita és el mateix que la prova reina i els participants (en equips d’entre 2 i 4 persones o d’entre 3 i 6 persones) es poden rellevar en els punts de canvi del final de cadas etapa que, alhora, són avituallaments.

La gran singularitat que té aquesta prova és el tram adaptat que es fa a entre el Mas Badó i Pinars del Badó en el qual hi participen infants de la Fundació Enriqueta Villavecchia gràcies a la col·laboració de l’entitat Rodamunt que els acompanya amb les cadires jolette.