Valls Catalanes Trailrunning Challenge 2024

501
La cursa del Fau, emblema de l'Alt Empordà, s'incorpora al circuit de curses transfronterer

El circuit Valls Catalanes Trailrunning Challenge és un projecte esportiu transfronterer que veuria la llum en 2022 de la voluntat d’entitats i organitzadors per agrupar en una lliga diferents curses en la modalitat de la distància de mitja marató de muntanya (21km) per tal de fomentar la participació i la cohesió del territori a través de l’esport.

Aquesta competició tindrà lloc en diferents municipis que formen part del territori integrat a l’Agrupació Europea de Cooperació Internacional del País, Art i Història Transfronterer de Les Valls Catalanes, repartides entre les comarques del Vallespir, l’Alta Garrotxa, l’Alt Empordà i el Ripollès per aquest 2024.

La Valls Catalanes Trailrunning Challenge 2024 s’incrementa fins a les deu proves. Enguany cau del programa la Montcal Run, però s’incorporen la Fox Trail (Sant Llorenç de la Muga), la Marxa de la Tortuga (Darnius), la Vallespir Skyrace (Amélie les Bains-Palaldà), la Cursa del Fau (Maçanet de Cabrenys) i el Trail des Trabucayres (Maureillas las Illas):

Reglament

A la classificació final resultarà guanyador el participant que acumuli el major nombre de punts. Tindran premi els 3 primers/es clasificats/es de la general i els/les 3 primers/es de cada categoria, sense que aquests siguin acumulatius.

Els vencedors de l’edició 2023 de les Valls Catalanes Trail Running Challenge van ser Ludovic Fernandez (Céret) en categoria masculina, i Mireia Perpinyà (Vilanova de la Muga) en la femenina. Fernandez es va imposar amb 1.671 punts, per davant de Paul Martin, amb 1.450, i de Jean Marie Bataille, amb 1.433. A la classificació femenina Perpinyà va obtenir 1.620 punts, i va superar Sara Guerrero, amb 1.552, i Provence Caesar, amb 1.436.