Georgina Gabarró i Raul Butaci guanyen la cursa de muntanya Alta Segarra

876

Ja van quinze edicions de la cursa de muntanya Alta Segarra, una de les curses més antigues que se celebren a les comarques de Ponent. Tot una festa per a Sanaüja, un petit poble de 400 habitants situat al nord de la Segarra, que es va tornar a bolcar en l’organització de la cursa.

La pandèmia del 2020 no va poder aturar la cursa de l’Alta Segarra, una de les poques que es va poder celebrar aprofitant una finestra entre la primera i la segona onada. I enguany no podia ser menys, amb quasi 400 corredors gaudint de l’entorn de Sanaüja, enclavat en un lloc privilegiat de la comarca on s’acaba el pla i comencen aixecar-se els primers contraforts del Prepirineu.

Sense dubte, la prova reina va ser la distància més llarga, amb un recorregut de 24 quilòmetres i 814 metres de desnivell positiu. En categoria masculina, Raul Butaci va ser el primer en arribar a la meta amb un temps de 2 hores i 3 minuts, seguit de Marc Ollé i Carles Bartrina. En categoria femenina, el podi ha estat per a la corredora Georgina Gabarró, recent guanyadora de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC, amb un temps de 2 hores i 31 minuts, seguida per Anna Cisquella i Maria Santamaria.

La segona prova de la competició, de 10 quilòmetres i 347 metres de desnivell positiu, va ser la que més participació va aglutinar. El guanyador va ser Ahmed Hfairi en categoria masculina i Anna Freixas en la femenina.