La catalana Gisela Carrión i l’aragonès Daniel Osanz han donat valor avui a Sierra Nevada la seva condició de favorits per proclamar-se campions d’Espanya de Kilómetro Vertical en una jornada marcada pel fort vent, que ha obligat a retardar la cursa i retallar el recorregut per seguretat.

Gisela Carrión ha imposat la seva llei des del principi i ha dominat la prova amb autoritat. “Era la meva primera cursa a Sierra Nevada i quan he vist la previsió de vent m’he espantat una mica. Però a final el vent i la meteo ha estat per a tots igual. He sortit amb força, he temptejat als meus rivals al principi i aviat m’he quedat sola al capdavant”.

Silvia Lara, guanyadora de les dues últimes edicions a Sierra Nevada, ha estat segona mentre que Fàtima de Diego ha tancat el podi femení. La catalana Íngrid Ruiz ha aconseguit la quarta posició tot i no estar del tot recuperada de la lesió al turmell, fita que la manté com a líder de la Copa d’Espanya de l’especialitat.

En homes, Daniel Osanz s’ha proclamat vencedor per davant d’Antonio Alcalde i Jacob Gutiérrez.

En seleccions autonòmiques, la madrilenya en homes i l’andalusa en dones s’han proclamat campiones d’Espanya.

Per problemes amb el cronometratge no podem detallar els resultats en les categories cadet i junior, on la Selecció Catalana hi tenia una gran representació. Esperem informar-vos en breu.

Foto portada © Carreras por montaña FEDME

Calendari Curses Verticals 2019