Cada cop trobem més sinèrgies entre les diferents organitzacions de curses per muntanya per tal de, entre altres coses, potenciar el seu patrimoni natural i atraure corredors d’arreu del territori. És el cas del GR3-Pirinac Trail Epaplus, que aquest 2018 celebrarà la segona edició. Aquest circuit ofereix l’ opció de recórrer el Pirineu a través de tres curses per muntanya, convertint-la en una ultratrail de tres etapes amb 98 quilòmetres i 8.000m de desnivell positiu:

Camille Extrem (3 juny- 31’6km/D+2.044m) Isaba (Navarra) és l’epicentre d’una cursa espectacular a través del Valle de Roncal, amb ascens al mític monte Ezkaurre (2.047m). Fagedes de somni, fang i un recorregut tècnic són les principals característiques.

Olla de Núria (10 juny- 21’5km/D+1.780m) Que dir d’una de les clàssiques i més populars curses per muntanya de casa nostra. Enclavada en un dels paratges més espectaculars del Pirineu català, volteja l’olla de cims que superen els 2.700m d’altitud.

Maratón Canfranc-Canfranc (8 setembre- 45km/D+3.910m) El seu quilòmetratge i desnivell la converteixen en una de les maratons més dures i alpines d’Europa. Situada en una de les valls més boniques del Pirineu aragonés, assoleix els cims de Pico La Moleta (2.576m), Pico de Larraca (2.284m) i Tuca Blanca (2.322m).

La segona edició GR3 Pirinac Trail Epaplus només disposa de 40 places. Les inscripcions les podeu fer a través d’aquest enllaç. Els corredors que completin les tres proves rebran un lot de productes esportius i tradicionals locals. La temporada anterior només 17 atletes ho van aconseguir!