Els municipis de Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) acolliran la primera edició de l’Ultra Trail Llastres (UT Llastres) els propers 23,24 i 25 de març. Organitzat pel Club Centre Excursionista Serres del Mestral i el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’esdeveniment donarà relleu a la desaparescuda Ultra Vandekames i serà transformada en una prova d’ultraresistència de tres etapes, amb un total de 91 quilòmetres i prop de 6.000m de desnivell positiu, i que duu el nom de Llastres en honor al riu que travessa el municipi:

  1. L’Almadrava. Una cursa o caminada nocturna de 17km i 430m de desnivell positiu, que començarà a les nou del vespre del divendres 23 de març a Vandellòs i finalitzarà a l’Almadrava.
  2. Llastres. L’etapa reina, amb 50km i 4.000m de desnivell positiu, partirà a les set del matí del dissabte 24 de març de l’Almadrava i arribarà a Vandellòs, amb un temps màxim de 12 hores.
  3. La Portella Clàssica. Aquesta tradicional cursa, que forma part del Circuit de Curses per Muntanya Camp de Tarragona, tindrà lloc el diumenge 25 de març a dos quarts de nou del matí. Tindrà un recorregut circular de 24km i, com sempre, l’Hospitalet de l’Infant en serà l’epicentre.

Exhaurides les 150 places per participar en la prova d’ultraresistència, amb participació de corredors de renom de Catalunya, Aragó, País Valencià i País Basc, encara resten places per inscriure’s per separat o de manera combinada fins el proper 11 de març a través del seu web oficial.

Encara sou a temps per apuntar-vos també a la resta de proves que s’han organitzat el mateix diumenge 25 de març en el marc de la 9a edició de la Cursa de la Portella:

La Portella Express, de 17 quilòmetres, puntuable pel Circuit de Curses per Muntanya Camp de Tarragona, amb sortida a tres quarts de nou del matí.

La Portella Caminada, de 12 quilòmetres, amb sortida a les nou del matí.

El Canicross la Portella, amb un recorregut de 7 quilòmetres, serà la novetat d’enguany i donarà l’oportunitat a tots els amants de la muntanya de córrer amb el seu gos.

Perquè tothom pugui gaudir d’aquest esdeveniment esportiu, en aquesta edició de la Cursa de la Portella també s’inclouran curses infantils per a nens/es d’entre 4 i 12 anys. Les inscripcions es realitzaran el mateix diumenge 25 de març a partir de les deu del matí.