Els municipis de Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) acolliran el proper cap de setmana la primera edició de l’UT Llastres. Organitzat pel Club Centre Excursionista Serres del Mestral i el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’esdeveniment donarà relleu a la desaparescuda Ultra Vandekames i serà transformada en una prova d’ultraresistència de tres etapes, amb un total de 91 quilòmetres i prop de 6.000m de desnivell positiu, i que duu el nom de Llastres en honor al riu que travessa el municipi:

  1. L’Almadrava. Una cursa o caminada nocturna de 17km i 430m de desnivell positiu, que començarà a les nou del vespre del divendres 23 de març a Vandellòs i finalitzarà a l’Almadrava.
  2. Llastres. L’etapa reina, amb 50km i 4.000m de desnivell positiu, partirà a les set del matí del dissabte 24 de març de l’Almadrava i arribarà a Vandellòs, amb un temps màxim de 12 hores.
  3. La Portella Clàssica. Aquesta tradicional cursa, que forma part del Circuit de Curses per Muntanya Camp de Tarragona, tindrà lloc el diumenge 25 de març a dos quarts de nou del matí. Tindrà un recorregut circular de 24km i, com sempre, l’Hospitalet de l’Infant en serà l’epicentre.

La resposta en aquesta primera edició ha estat espectacular i més de 700 corredors ja han confirmat la seva assistència. Les 150 places per participar en la prova d’ultraresistència es van esgotar fa setmanes. Entre els favorits, en l’apartat masculí trobarem a Ion Azpiroz, Imanol Aleson, Fernando Fernández, David Arredondo, Albert Vilardell, Emili Ràfecas, Albert Giné, Israel Mercadé i Aleix Toda. A priori, Silvia Trigueros i Elena Calvillo parteixen com a grans favorites en l’apartat femení, on també trobarem a corredores de qualitat com Marta Batalla, Gemma Avellí, Tati Orquiola i Alina Ababei.

El mateix diumenge també es celebrarà la 9a edició de la Cursa de la Portella:

La Portella Express, de 17 quilòmetres, puntuable pel Circuit de Curses per Muntanya Camp de Tarragona, amb sortida a tres quarts de nou del matí.

La Portella Caminada, de 12 quilòmetres, amb sortida a les nou del matí.

El Canicross la Portella, amb un recorregut de 7 quilòmetres, serà la novetat d’enguany i donarà l’oportunitat a tots els amants de la muntanya de córrer amb el seu gos.

També s’inclouran curses infantils per a nens/es d’entre 4 i 12 anys. Les inscripcions es realitzaran el mateix diumenge 25 de març a partir de les deu del matí.

Foto portada (c) Jordi Santacana