La Barcelona Trail Races va tornar a celebrar ahir amb èxit una nova edició. I ja van set, en un dels únics esdeveniments que et permeten gaudir de l’encant de córrer entre el mar i la serralada litoral, pràcticament a tocar d’una gran ciutat com és Barcelona. Una fòrmula que manté una participació fidel any rere any i que pràcticament esgota els 500 dorsals disponibles, aforament restringit per la normativa del mateix Parc.

Sens dubte, els noms propis d’aquesta edició serien els d’Irene Fuertes i Alejandro Villarino, brillants guanyadors de la Barcelona Trail Races 2019.

La corredora de l’equip HG AML Team s’estrenava en una distància tant llarga i no li va anar gens malament. Només començar es va posar al capdavant amb un ritme impossible de seguir per a les seves perseguidores, Alba Alemany i Anna Towarek, guanyant amb claredat amb un temps de 8 hores, 17 minuts i 55 segons. Irene Fuertes tanca així un bon any esportivament parlant, amb podis en pràcticament totes les proves que ha disputat a nivell català.

Una de les sorpreses d’aquesta edició va ser el jove Alejandro Villarino. Amb només 22 anys, l’atleta de Viladecans està començant a treure el cap en aquest tipus de curses ràpides que li van com anell al dit. El mateix Villarino i Ferran Sampere van mantenir un interessant frec a frec fins a l’avituallament de Santa Creu d’Olorda. A partir d’aquí, Alejandro Villarino es quedaria sol al capdavant i s’emportaria una merescuda victòria amb un temps de 7 hores, 14 minuts i 54 segons. Sampere, no tant habituat a aquestes distàncies, es veuria obligat a abandonar a El Papiol. Per darrera, Aran de Mingo i Marcel Palau formarien un bon tàndem durant tota la cursa, creuant la línea d’arribada conjuntament.

Classificacions GTC: 1. Alejandro Villarino (7:14:54), 2. Aran de Mingo (7:26:44), 3. Marcel Palau (7:26:44); 1. Irene Fuertes (8:17:55), 2. Alba Alemany (9:25:58), 3. Anna Towarek (9:55:45)

L’equip Ashi Team omple el podi en la competició per relleus

La competició de relleus per equips va posar la nota emocionant de la jornada, on els participants van deixar-se la pell en cada tram. L’equip Ashi Team va ser el que més representació va tenir amb sis equips participants, farsint els podis per homes (segon classificat), dones (primeres classificades) i mixtes (primers i segons classificats).

Podeu consultar tots els resultats en aquest enllaç.