Ismail Atriki bat el rècord de la Pujada als Àngels

La històrica cursa gironina va celebrar la seva 60a edició amb rècord de participació

293
Ismail Atriki fa història amb un nou rècord a la mítica cursa gironina. Foto: GEiEG

La pujada a peu als Àngels, organitzada pel Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEIEG), va disputar ahir la seva seva 60a edició, fet que la converteix en la cursa per muntanya amb més edicions de Catalunya i, segurament, de tot l’Estat.

Una jornada marcada pels rècords. La prova va aconseguir superar els 600 inscrits, fet insòlit en en la seva història. I és que ningú es volia perdre l’oportunitat de participar en l’efemèride de la cursa de la capital gironina.

El recorregut, de 9,1 quilòmetres, es va iniciar com és habitual des de l’Església de Sant Pere de Gallicant, situada al bell mig de la capital gironina, i eleva als participants fins als peus del Santuari dels Àngels, superant un desnivell positiu d’uns 450 metres. La ruta passa per la Font del Bisbe, la Casa de les Figues i l’anomenada Pujada del Matahomes.

El migfondista local Ismail Atriki va establir un nou rècord en el traçat, completant el recorregut en 35’50” i rebaixant en onze segons el rècord que Esteve Canal ostentava des de 2001. Euande Nigro i Alessio Cruciani van tancar el podi de la categoria masculina, mentre que la triatleta pratenca Sofia Aguayo es va endur la victòria femenina (46’52”) superant a la joveníssima Queralt Rutllant i Carla Pagès.

La cursa va comptar amb tres formats: la cursa competitiva, la marxa popular i la modalitat inclusiva, amb cadires de rodes Joëlette.