Kiriago i Laukli guanyen la Sierre Zinal 2023

L'atleta kenià es queda a dos minuts del rècord de Kilian Jornet, mentre que l'olímpica nord-americana s'exhibeix davant el domini africà

533

El kenià Philemon Ombogo Kiriago i la nord-americana Sophia Laukli guanyen la 50a edició de Sierre Zinal. Álex García (13è) i Núria Gil (15è) han estat els millors corredors espanyols.

Sense Kilian Jornet a la línia de sortida era clar que els atletes kenians serien, de nou, els que portessin la batuta de Sierre Zinal. Patrick Kipngeno, Philemon Ombogo Kiriago i Kariba Njeri han marcat el ‘tempus’ durant els primers quilòmetres, amb el suís Remi Bonnet i l’ugandès Kevin Kibet estalonant-los. El ritme frènetic anava deixant ‘víctimes’ pel camí i només Kipngeno i Kiriago volaven a una velocitat de rècord.

Finalment Kiriago s’ha coronat campió amb un temps de 2:27:27, marcant el millor segon temps de la història de Sierre Zinal i a dos minuts del rècord de Kilian Jornet. Patrick Kipngeno, segon, ha parat el crono en 2:28:50, mentre que Kevin Kibet ha tancat el podi africà amb 2:34:16

La cursa femenina ha estat un autèntic espectacle. La romana Madalina Florea presentava les seves credencials prenent l’iniciativa de la cursa davant les kenianes Jeruto Kisang i Muthoni Njeru, la nord-americana Sophia Laukli o la neerlandesa Nienke Brinkman.

L’olimpica Sophia Laukli prenia el lideratge en l’últim terç del recorregut, guanyant amb un temps de 2:53:17, seguida de Muthoni Njeru amb 2:57:19 i Jeruto Kisang amb 3:01:06.

Resultats Sierre Zinal 2023

Text: Albert Torrent. Foto: WMRA