Montlude Skyrace 2023: tocant el cel del Baish Aran

807

La Montlude Skyrace disputarà la seva tercera edició amb prop de 200 participants el proper 19 d’agost. La prova s’ha convertit, amb només dues edicions, en una de les curses d’alta muntanya per excel·lència de la Val d’Aran.

Tot i la seva modesta organització, ha sabut traslladar l’amor per les muntanyes del Baish Aran i fer-ne partícep als agoserats corredors que es decideixen a tastar-la. És per això mateix que la incloem dins el grup de les curses ‘gourmet’ que tenim a casa nostra.

Nacho Sacau, director de la prova, ens parla d’una cursa “espectacular que transitarà per un dels llocs més salvatges de la Val d’Aran. Tornarem a repetir el programa de l’edició passada amb les dues modalitats de cursa que tant van agradar als participants. La skyrace coronarà el cim emblemàtic del Montlude, on disfrutareu d’unes vistes espectaculars del massís Posets-Maladeta i de l’escarpada vall de Toran. El bucòlic Lac de Laujò ens portarà molta pau i els pintorescs pobles de muntanya de Bordius i Canejan posaran la pinzellada més rural”. 

En aquesta tercera edició presenta dues modalitats de cursa, amb sortida a Bossòst i arribada al poble de Les:

La Montlude Skyrace (32km D+2.900m) serà la prova principal i la més exigent, que coronarà dos cims de més de dos mil metres d’alçada. Només començar visitarà el castell de Casteràs i l’emblemàtica cova de Bossòst. Després d’un breu pas per Les, s’enlairarà fins els Tucs de Neres (2.247m) i Montlude (2.518m) en dos quilòmetres verticals que ens posaran realment a prova. Baixades tècniques com la de Barracomica o estanys de gran bellesa com el Lac de Laujò seran alguns dels al·licients que trobarem.

La Montlude Trail (10km D+500m) serà la més curta i explosiva, que transitarà entre les viles de Bossòst i Les. S’atansarà al castell de Casteràs i cova de Bossost per cercar l’arribada de Les pel camí de Sadau i l’ermita de Sant Blai. Ideal per iniciar-se en les curses per muntanya.

Entre els corredors més destacats trobarem a Elizabeth Chiva, Belen Simarro, Celia Tajada, Igor Urionabarrenetxea i Jokin Uribetxeberria entre d’altres.

SEGUIMENT ON-LINE