Komoot va irrompre al mercat espanyol en 2020, sent l’aplicació més utilitzada d’Europa (més de deu milions d’usuaris) per planificar rutes i navegar a l’aire lliure, sobretot pels practicants de senderisme, ciclisme i trail. En ple creixement, cada cop hi pots trobar més rutes a la Península i és una bona alternativa per a crear noves rutes i gravar nous projectes.

Com funciona Komoot?

Durant els últims mesos hem pogut esprémer al màxim l’aplicació KOMOOT sobre el terreny, realitzant tant rutes de senderisme com amb la pràctica de trailrunning. En podem extraure vàries conclusions, com sempre personals, però que creiem que millora i molt altres aplicacions actuals totalment compatibles.

Primer de tot direm que la navegació per l’app és molt fàcil, intuïtiva i ràpida, de la qual destacarem els següents punts:

Els mapes cartogràfics són molt bons, amb tot luxe de detalls. D’entrada i, de forma gratuïta, pots descarregar-te el mapa de la teva zona per a practicar el teu esport favorit que podràs utilitzar sense que hagis de tenir connexió a internet. L’únic handicap és que si realitzes sortides arreu caldrà pagar els mapes per zones (paquet multiregió a un preu de 8,99€). Hi ha l’opció “El mundo entero”, per a nosaltres la més completa, que inclou tots els mapes a nivell mundial a un preu de 29,99€. Un pagament que només caldrà que el facis un cop i que, com a usuaris, ja us diem que realment val molt la pena.

A l’hora de navegar compta amb l’avantatge de que la aplicació ens regala la navegació guiada per veu, amb el que ens avisa dels creuaments i els girs de la ruta tal qual estiguéssim en un vehicle.

Podem canviar el rumb de la ruta a mida que seguim el ‘track’. KOMOOT et reformula el camí i busca la manera més ràpida i fàcil d’anar-hi. Només cal que cliquem sobre el mapa i marquem on volem anar. Exemple: En una de les nostres sortides ens vam trobar a mitja ruta amb possibilitat de tempesta elèctrica; amb un sol ‘clic’ l’aplicació ens va marcar una variant per tornar al punt d’inici el més ràpid possible.

Una de les opcions que més ens ha agradat és que pots crear la teva pròpia ruta, posant els punts de pas entremitjos que més t’interessin. També pots ‘marcar’ sobre plànol un lloc favorit, descriure la dificultat de l’itinerari i agregar fotos durant la ruta. Però la part superior del panell és la més interessant, on sense perdre de vista el plànol pots tenir accés simultàniament a ell i a les dades de velocitat, temps i distancia recorreguda, la que et queda per fer i el temps que necessites emprar per realitzar tota la ruta, així com les dades de desnivell (pujada, baixada i altitud actual).

En conclusió: Komoot millora en molts punts a altres app similars i conegudes com Wikiloc, tot i que creiem que poden ser compatibles. Si li voleu treure força suc, val la pena pagar el preu de la subscripció.

En propers articles explicarem amb detall les diverses opcions que disposa l’app: l’apartat ‘Inspiración’, on podrem buscar rutes de diferents esports en la nostra ubicació, prop de nosaltres, per tot el món o simplement fer una recerca de rutes o zones específiques; o bé la pestanya ‘Planificar’, on podrem adaptar la nostra ruta a l’esport, forma física i tipus que vulguem. També us farem cinc cèntims de com traspassar el track al nostre rellotge o dispositiu GPS.

Text i foto: Albert Torrent