L’actualitat del cap de setmana: 28-29/01/2023

524

Aquesta setmana han participat un total de 2.488 corredors, repartits entre 7 curses per muntanya, dels quals 1.794 van ser homes i 694 dones. La prova amb més participació va ser el Trail Rocacorba amb 801 corredors.

Canet d’Adri torna a vibrar amb el Trail Rocacorba

800 corredors van donar la benvinguda al primer escenari de les R.Trails, el nou circuit de curses de Klassmark. Ivan Moreno i Mònica Vives van ser els vencedors de la distància Marató, Ivan Calvo i Ragna Debats guanyarien la Trail, mentre que Jan Torrella i Anna Pujol signarien la victòria a la distància Express.

Al Podcast (al final de l’article) podreu escoltar una interessant entrevista amb Gerard Freixes, alma matter de Klassmark, que explica la situació actual de les curses per muntanya i com ho ha traslladat a la seva empresa d’activitats outdoor.

Copa Osoning presenta el seu calendari 2023

La setmana passada es va presentar la segona edició de la Copa Osoning, en la que per a aquest 2023 hi prendran part un total de 12 curses, entre les quals hi haurà algunes de les principals curses del nostre país, com la Camins dels Matxos, el Trail del Bisaura, el Trail Fonts del Montseny o la Cursa del Roc Gros entre d’altres. La competició arrencarà el proper 12 de febrer amb la  cursa Run Primer 360º i s’allargarà fins al 26 de desembre amb la cursa de Na’dalt a Bellmunt. Hi haurà tres tipus de classificacions: circuit curt, llarg i curses en pujada.

Llegeix la notícia sencera

Breus:

• Oihana Kortazar bat el rècord femení en pujar i baixar el Teide per la ruta 0-4-0. La corredora basca va establir un nou temps de 6:41:18 per cobrir els 54km i 3.718m de desnivell positiu que separen la playa del Socorro al cim més alt d’Espanya. L’anterior rècord estava en possessió de Ragna Debats que en 2021 va fer la ruta en 7h01’
  • Que tal i com vam dir la setmana passada, Clàudia Tremps deixava l’equip Asics i aquesta setmana ha anunciat el seu nou equip que serà el de la marca On. També en clau mercatto, Monica Vives formarà part de l’equip Scott a partir d’aquesta temporada 2023.

Pel proper cap de setmana està prevista la celebració de 5 curses arreu de la geografia catalana: