L’organització del BUFF® Mountain Festival Vall de Boí, que hauria de celebrar-se del 9 al 12 de juliol sent Campionat del Món de SkyRunning, ha decidit donada la situació actual
provocada pel COVID-19:

1. Posposar el BUFF® Mountain Festival Vall de Boí 2020, que se celebrarà del 4 al 6 de
setembre de 2020 amb la intenció de disputar les proves esportives programades:
42km, 26km i 12km i la Scott Marathon BTT però no així el Quilòmetre Vertical i la
Ultra. També tindran lloc les activitats familiars complementàries (nordic walking, ioga,  campus infantil…)

2. Posposar al mes de Juliol del 2021 els Campionats del Món de SkyRunning, que haurien d’haver-se celebrat al BUFF® Mountain Festival. D’aquesta forma els títols de Campió del Món es posaran en joc el pròxim estiu, en el mateix format que estava previst per aquest 2020: Ultra, Marathon i Km Vertical, Combinada i Equips. Aquesta decisió ha sigut consensuada amb la International SkyRunning Federation (ISF) i amb la
Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME), per començar a
treballar pels Campionats del Món 2021.

Des de l’Ajuntament de la Vall de Boí recalquem que la situació que estem vivint en aquest moment a nivell mundial no és aliena a la Vall de Boí. Encara que hàgim tingut pocs casos, estem molt conscienciats de la importància de mantenir les mesures de seguretat i de no organitzar esdeveniments massius que poden ocasionar algun tipus de perill per a la salut dels participants o dels veïns i veïnes de la vall.

Per aquest motiu, en coordinació amb els organitzadors, hem cregut oportú ajornar el BUFF® Mountain Festival. L’impacte econòmic que això suposa és molt greu, ja que aquesta mesura s’afegeix a la ja complicada situació que viuen els establiments turístics en general i, en concret, a la vall. Tot i així, creiem que la salut preval respecte a l’economia i per això apostem per posposar de moment, i si la situació ho permet es pugui celebrar més endavant amb totes les garanties de seguretat, tant per als participants com per als veïns i veïnes de la Vall de Boí.

Des Original Buff SA volem vetllar per la salut de tots els amants de l’esport i d’aquest festival i, tot i que ha estat una decisió complicada per la il·lusió i esforç que tots els organitzadors hem posat en la seva preparació, actualment la celebració d’un esdeveniment tan Internacional com un Campionat del Món no es pot dur a terme garantint totes les mesures i recomanacions sanitàries.

Sergi Muñoz, Sports Màrqueting Coordinator en Original Buff S.A afegeix: “La nostra intenció és mantenir viu l’optimisme i il·lusió davant la situació actual sense posar en risc la salut de totes les persones implicades en el projecte”

Albert Balcells director de l’esdeveniment ens comentava: “Per a nosaltres és una decisió molt complicada. Tot el que hi ha darrere d’un esdeveniment és enorme: les il·lusions posades són immenses per a tothom; participants, organitzadors, la gent de la Vall de Boí… Amb la possibilitat d’aquest ajornament esperem donar una petita estela de llum, al que serà un dels anys més durs de la història recent. Molts ànims a tots i totes, i sobretot a aquells que seguiu lluitant per viure l’experiència de córrer a la Vall de Boí. Ens veiem aviat”.

Creiem que la celebració ajornada del BUFF® Mountain Festival segueix sent una bona
oportunitat per apostar per l’esport, el turisme de proximitat i per conèixer un dels paratges més impressionants de la natura, la Vall de Boí. Amb les màximes garanties i reduint els aforaments, i prenent totes les mesures de seguretat oportunes. I sempre amb el beneplàcit i autoritzacions de les administracions pertinents.

Els horaris de les proves esportives queden de la següent manera:
• Dissabte 5 de setembre: BUFF® Epic Trail 42 Km i BUFF® EpicTrail 12 Km
• Diumenge 6 de setembre: BUFF® Epic Trail 26 Km i Scott Marathon Cup

Tots els participants seran informats via correu electrònic dels passos que hauran de seguir a continuació, per a la devolució de la inscripció, reserva per al proper any o participació per a la nova data 4-6 setembre 2020.

Els Campionats del Món de Skyrunning a Boí, ajornats pel 2021

Els Campionats del Món Skyrunning 2020 de la ISF (International Skyrunning Federation) ajorna la seva celebració, programada pels propers 10 a 12 de juliol a la vall de Boí, dins el marc de la BUFF® Mountain Festival.

La Federació Internacional de Skyrunning ha pres la decisió juntament amb la FEDME i els organitzadors de l’event, Oci Sport, a causa dels decrets del govern en matèria de restriccions de salut i de desplaçament. Amb diferents situacions en diferents països, ha estat impossible confirmar la data prevista pel setembre i s’ha preferit l’ajornament un any.

La sisena edició dels Campionats del Món està reservat només pels equips nacionals oficials. Els esportistes s’enfrontaran entre ells en les disciplines Vertical, Sky i SkyUltra. Es lliuraran títols mundials  i 27 medalles a Equips  Individuals i Oficials, així com un  títol combinat  basat en els millors resultats de les curses Vertical i Sky .

L’entorn de la BUFF® Mountain Festival, situat a la magnífica vall de Boí, ofereix un paisatge natural espectacular i patrimoni de la humanitat de la UNESCO, envoltat de 3.000 m de cims i 200 estanys de muntanya.

Foto portada ©Anna Olea