La Costa Brava Stage Run a punt de penjar el cartell de complet

779

La Costa Brava Stage Run espera esgotar els propers dies els 200 dorsals disponibles per aquesta quarta edició. La prova per etapes se celebrarà els propers 1, 2 i 3 d’abril, i recorrerà la Costa Brava entre Blanes i Portbou. Junt amb la Pyrenees Stage Run, de la mateixa factoria Bi Free, són les úniques curses per etapes que se celebren a Catalunya.

Una modalitat que ha estat molt ben acceptada en els últims anys pels corredors de casa nostra. Però també del públic estranger, que veuen una forma de combinar esport i turisme, sent la Costa Brava un destí força desitjable i interessant. De fet, l’organització de la CBSR ha confirmat que el 65% dels inscrits és de fora Catalunya, amb una representació de 17 nacionalitats diferents, amb Bèlgica, Alemanya, França i Regne Unit al capdavant. I també del públic femení, ocupant un 30% del nombre total d’inscripcions.

La quarta edició presenta alguns canvis en el traçat

L’ esdeveniment tornarà a oferir la possibilitat de gaudir de la Costa Brava en dues modalitats de cursa de 120 i 80km, repartides en 3 etapes d’entre 30 i 50km cadascuna segons la modalitat.

Els participants recorreran la Costa Brava entre Blanes i Portbou a través del sender mediterrani GR92 i el Camí de Ronda. El terreny que ofereix és realment espectacular i fer-ho en un format de tres etapes, cada cop més arrelat a casa nostra, per anar descobrint els seus encants mica en mica no te preu. En ella trobarem platges de sorra fina, cales d’aigua de blau turquesa, imponents fars i pobles pescadors, tot travessant dos parcs naturals com el del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, i el del Cap de Creus.

La nova edició vindrà acompanyada d’alguns canvis en la 2a etapa que tindrà un final d’etapa espectacular a l’Estartit amb les Illes Medes com a teló de fons. Aquest canvi ha provocat que la modalitat llarga de la cursa, la CBSR120K comenci a Platja d’Aro enlloc de Palamós, afegint un tram de camí de ronda clàssic i molt entretingut entre Platja d’Aro i Sant Antoni de Calonge. La modalitat curta (CBSR80K) també avançarà la seva sortida 10km i començarà a Calella de Palafrugell enlloc d’Aiguablava, cosa que permetrà passar per punts emblemàtics com Llafranc, el far de Sant Sebastià, cala Pedrosa o Tamariu.

Aquesta quarta edició promet tenir una gran participació i transportar els corredors en un trajecte al llarg de la Costa Brava on l’organització vetlla durant els dies de cursa perquè només s’hagin de preocupar de córrer i gaudir del trajecte. La resta està tot inclòs: avituallaments, massatge recuperador, fotografies professionals en alta qualitat, allotjament, transport d’equipatge, etc.

Les inscripcions encara resten obertes al web oficial de la cursa. Afanyeu-vos perquè en queden ben poques!

Text: Albert Torrent. Foto: Guillem Casanova