L’OTSO Travessa d’Encamp ja supera el mig miler d’inscrits

Corredors d'elit com Pau Capell ja han confirmat la seva assistència a la cursa més antiga d'Andorra

777

La 39a OTSO Travessa d’Encamp ja compta, hores d’ara, amb més de 500 corredors inscrits quan encara queden més de dos mesos perquè finalitzi el període d’inscripcions. Corredors de renom com Pau Capell, Sergi Garcia o Clàudia Tremps han confirmat la seva presència, elevant sens dubte el nivell d’aquesta edició.

La cursa més antiga del país andorrà, que se celebrarà el propers 28, 29 i 30 de maig, comptarà amb cinc modalitats (7k, 12k, 21k, 42k i 84k) les quals totes seran puntuables per la Copa d’Andorra de curses de muntanya menys la distància més llarga.

L’organització ha confirmat que les dues distàncies que compta amb més nombre d’inscrits són la 21k i la 42k. Especialment aquesta última, que va veure un increment d’inscripcions important just després de que el guanyador de l’UTMB 2019, Pau Capell, anunciés la seva participació.

Precissament la marató, que tant bon gust va deixar als corredors de l’edició passada, no tindrà el mateix recorregut que a l’edició anterior de 2021. S’endurirà una mica, arribant a un desnivell positiu de 2.600m, però que guanyarà en bellesa oferint unes vistes espectaculars de la parròquia. Tocarà el sostre d’alguns dels cims propers i es descobriran zones emblemàtiques d’Encamp, transcorrent per refugis, llacs i boscos extraordinaris de muntanya mitjana i alta.

La ultramarató, pels amants de les distàncies llargues

El naixement d’aquesta cursa permetrà als aficionats de les distàncies llargues gaudir d’una nova cursa al país andorrà. La ruta, de 84 quilòmetres i un desnivell positiu de 5.760m, passarà pels cims més alts de les muntanyes que envolta la parròquia encampadana com el Bony de les Neres (2.212m), el Cap de la Coma de les Llops (2.265m) o el Pic Maia (2.618m); collades de gran alçada com el de Montmalús (2.705m) o Pessons (2.776m) i pels refugis més emblemàtics de la zona com el Refugi de l’illa o el del Pla de les Pedres.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins al 30 d’abril. El preu de la inscripció és de 55 euros per a la 84k, 35 euros per a la 42k i 25 euros per a la resta de distàncies. El preu no inclou assegurança (+3€). El Welcome pack d’inscripció inclou productes de la marca OTSO: headband, headtube, obsequis i mostres dels col·laboradors, i per als finishers samarreta tècnica OTSO i una medalla.

També hi haurà regals, sortejos, una fira del corredor, medalles, copes i premis econòmics per als tres guanyadors i les tres guanyadores de les distàncies de 42 i 84 km.

Text: Albert Torrent. Foto: Luis Prieto