El circuit de curses per muntanya XTrail Cup ha presentat el calendari d’aquesta temporada amb l’objectiu de seguir consolidant-se com un campionat atractiu, a través d’entorns de gran bellesa natural com les Guilleries, la Cerdanya i el Pedraforca.

El tret de sortida d’aquesta edició es realitzarà el proper 29 de Maig a Sant Hilari Sacalm (La Selva), que acollirà el Trail Guilleries. La cursa per muntanya permetrà endinsar-se pels boscos verds de l’Espai Natural de Les Guilleries-Savassona i gaudir dels seus corriols i paratges més emblemàtics, tocant sostre al cim de la serralada: Sant Miquel de les Formigues, a 1.202m d’alçada. La prova creix any rere any en participació i enguany ha posat el límit d’inscrits en 900 participants repartits entre les tres distàncies: Marató (42km D+2.300m), Mitja (26km D+1.300m) i Trail (16km D+750m). També hi haurà una marxa de 11k per totes aquelles persones que vulguin gaudir d’aquests paratges d’una forma més tranquila.

La segona parada guanya alçada i s’aproximarà al Pirineu oriental. Amb sortida i arribada al refugi de Cap del Rec (Cerdanya), la Lles Xtrail es durà a terme el 19 de juny en l’entorn privilegiat de l’estació d’esquí nòrdic de Lles de Cerdanya. I amb novetats respecte a anys anteriors convertint el seu recorregut molt més alpí, tocant sostre a la Tossa Plana de Lles a 2.905m i passant per llocs tant idíl·lics com els estanys de La Pera. La Marató (45km D+2.000m) tornarà a ser l’eix de les altres dues distàncies: la Trail (30km D+1500m) i la Short (15km D+1.000m).

La tercera parada i última prova ens durà fins a Saldes (Berguedà), als peus de la muntanya més emblemàtica de Catalunya: el Pedraforca. La Saldes Xtrail tornarà el primer cap de setmana de setembre oferint fins a quatre recorreguts repartits en 2 dies.

Dissabte, la Marató estrenarà itinerari amb una gran volta al Pedraforca, passant gairebé pel cim del Comabona (2.548m) i llocs tant carismàtics com Prats d’Aguiló, el Pas de Gosolans, Gòsol i el refugi d’Estasen. La Trail (26km D+1.400m) realitza un recorregut circular que completa la volta al Pedraforca i permet visualitzar totes les seves cares. La Short (10km D+674m), destinada pels corredors més explosius, fa un ascens fins al refugi d’Estasen i tornarà a Saldes.

Per diumenge es reserva tot el protagonisme per la Mitja Marató Serra d’Ensija (21km D+1.550m). La Serra d’Ensija esdevé un estadi de joc espectacular. Amb el Cap de la Gallina Pelada emergint com a torre imponent i sota l’atenta mirada d’un colòs com el Pedraforca, permet de seguida pujar a una alçada pròpia d’alta muntanya tot i romandre en latituds de la serralada pre-pirinenca.

L’espectacular recorregut coronarà el cim de la Gallina Pelada (2.320m) per la seva vessant nord, a través del Roc de Sant Telm, el Portet i Roca Blanca, amagant un KV en una distància de poc més de 4km. Retornarà de nou a la Plaça Pedraforca de Saldes pel refugi Delgado Úbeda, la Font Freda i el Parc de Palomera.

Les inscripcions ja resten obertes al web oficial de les Xtrail Cup.

Novetats en la puntuació

XTRAIL CUP et proposa una nova forma de puntuació en el Circuit, en aquest cas només puntuaran els teus 2 millors resultats en la mateixa distància.

Els 50 primers classificats de cada prova rebran una puntuació de més a menys segons el barem establert. La resta de participants rebran tres punts.

Hi haurà classificació per distància Marató, Trail i Short tant Masculí com Femení amb premi pels tres primers i primeres de la General.

Durant la Saldes Xtrail disposaràs de dos opcions per puntuar en la distància TRAIL. Pots escollir participar a la trail de 26k de dissabte o diumenge a la Serra d’Ensija de 21k.