La Fox Trail, amb rècord de participants

La cursa de Sant Llorenç de la Muga reunirà diumenge més de 400 corredors

315

La Fox Trail, organitzada per l’Associació Arrelats a la Muga, celebrarà la seva sisena edició el proper diumenge 7 d’abril. Sant Llorenç de la Muga (Alt Empordà) tornarà a ser l’epicentre d’una de les curses amb més estima de la comarca, que enguany reunirà més de 400 corredors, superant amb escreix la participació de les últimes edicions.

Una edició amb circuits renovats

La cursa presentarà dos recorreguts renovats amb l’afany de seguir mostrant el ric patrimoni natural que amaga aquest enclau conegut com “l’Empordà de muntanya”, ja que a l’estar ben a la vora de la Garrotxa (forma part de la subcomarca de l’Alta Garrotxa) té certes similituds amb la comarca veïna. Enguany, i amb col·laboració amb la Fundació Pioneers of Our Time, s’ha realitzat una feina de neteja de camins, corriols i viaranys per oferir un recorregut pràcticament al 100% sense pista.

El recorregut més llarg, de 14 quilòmetres i 730 metres de desnivell positiu, canviarà el lloc de sortida respecte l’any passat per tal de passar pel portal medieval d’entrada al poble. Visitarà les ermites de Sant Andreu i Sant Antoni, s’atansarà al pont de Riambau -a la capçalera del pantà de Boadella- i s’alçarà al Roc de la Penya com a punt més elevat de la cursa, a 481 metres d’altitud. A més, l’últim quilòmetre es realitzarà per un corriol arran de riu Muga perquè us pogueu remullar.

La modalitat més curta, de 7,5 quilòmetres i un desnivell positiu de 250 metres, transcorrerà per l’obaga dels boscos del Camí del Roc de la Penya fins a cercar la Font del Lleó, retornant de nou a Sant Llorenç de la Muga.

Les Empordà Trail Series busca els primers campions

Pel que fa als candidats a la victòria, Josep Pagès (Red*ink Team) i Abril Torrent (Club Atletisme Roses), com a actuals líders del primerenc circuit Empordà Trail Series, semblen els principals rivals a batre, sumant a més la convidada d’honor d’aquesta edició, la Núria Picas (Salomon Team). Pagès i Torrent van ser els guanyadors de les dues primeres proves, a Llers i Palau-saverdera, i tenen el títol a tocar. A ells, cal sumar a Rajiv Marroig, segon a l’edició passada, Álex Solà (CE Jonquerenc), Maria Torrentà (Trail Running Girona), Mireia Perpinyà (Red*ink Team) o Maria Barceló (Escurçons de la Vall d’Aro), entre els més destacats.