La Muntanyes de Prades Epic Trail veurà la llum el proper novembre

La primera edició tindrà lloc els propers 11 i 12 de novembre i espera atraure grans corredors internacionals, amb una dotació econòmica de 28.000€ en premis

833

Muntanyes de Prades Epic Trail és el nou esdeveniment de trail running que se celebrarà a la província de Tarragona els propers 11 i 12 de novembre de 2023. La prova, organitzada per pel C.E Trailgat (TRAIL.CAT), tindrà una dotació econòmica en premis de 28.000 euros, en una forta aposta per la Diputació provincial per la promoció del turisme esportiu i de qualitat.

L’edició inaugural disposarà de 3 distàncies en l’espectacular escenari de les Muntanyes de Prades, al cor de la Costa Daurada, amb sortida i arribada des de la bucòlica vila de Prades:

La Muntanyes de Prades (100k), de 103km i D+5.254m, realitzarà una gran volta circular a través de sinuosos senders, boscos frondosos i cims panoràmics. Permetrà conèixer amb profunditat les Muntanyes de Prades i el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet; visitar els principals pobles de la comarca com Rojals, Farena, Capafonts o La Febró; i culminar talaies com el Tossal de la Baltassana (1.200m) o el Puig de Gallicant (1.009m).

La Puig de Gallicant (50k), de 61,6km i D+2.806m, serà més curta que l’anterior, descartant la zona del Paratge Natural de Poblet. Tot i això, aglutinarà tota la bellesa de la germana gran, passant per racons amb història com l’ermita de la Mare de Déu de Barrulles, formacions geològiques com la Foradada o la cova de la Bruixa, o els espectaculars gorgs de la Febró.

L’ Ermita de l’Abellera (25k), de 25km i D+1.211m, destinada pels corredors que busquin una distància mitja i força trencacames. Ascendirà a cims com la Mola d’Estats (1.127m) o Tossal de la Baltassana (1.200m) i visitarà l’ermita de l’Abellera, esglèsia que li dona nom a la modalitat.

Paral·lelament, també hi haurà curses per a menors en distàncies les categories SUB16 i SUB12 i una categoria GENUINE per a discapacitats intel·lectuals.

Les muntanyes de Prades: un territori únic

Les muntanyes de Prades estan formades per un compendi de serres irregulars, entapissades de verdes formacions boscoses i repartides per les comarques de la Conca de Barberà, el Priorat, el Baix Camp i l’Alt Camp i un total de 18 municipis

No són muntanyes molt elevades –el cim més alt, el Tossal de la Baltasana, tot just sobrepassa els 1.200 m d’altitud–, cosa que les converteix en molt accessibles, oferint il·limitades possibilitats de senderisme i altres activitats a l’aire lliure a qualsevol tipus de viatger.

Però com que no només de l’exploració de la natura viu l’home, les serres de Prades també són plenes de pobles medievals, preciosos nuclis abandonats, coves prehistòriques, impressionants monestirs i ermites gairebé inaccessibles, tot amanit amb una estupenda gastronomia i climatologia.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins al 10 de novembre. El preu de la inscripció és de 150 euros per a la 100K, 95 euros per a la 50K i 48 euros per a la 25K.

Text: Albert Torrent. Foto: Toni Grases