Laetitia Seignovert i Pierre Zanolin triomfen a l’Ultra Sud Canigou

768

La segona edició de l’Ultra Sud Canigou va comptar amb més d’un centenar de corredors, on Laetitia Seignovert i Pierre Zanolin van sortir guanyadors en una jornada marcada per la calor.

La cursa va prendre la sortida a Prats de Molló i va recórrer els 70km i D+3.500m que els separaven de l’arribada, situada al poble medieval d’Arles sur Tech. L’ itinerari, en forma de “W”, va permetre descobrir pobles amb encant com Lamanère, el Tech, Serrallonga, Saint-Laurent-de-Cerdans i Coustouges, prenent sempre com a referència l’emblemàtic cim del Canigó (2.784 m).

Pierre Zanolin va prendre l’iniciativa al capdavant durant la primera part de la cursa, sent atrapat per Floren Guirard i Sébastien Pello a l’inici de la segona meitat. A la darrera part, a les crestes sobreescalfades de l’Alt Vallespir, tot canvia. Guirard, que aleshores disposava de 16 minuts d’avantatge sobre el grup perseguidor, va patir un cop de calor que li va fer perdre el lideratge a favor del duet Pierre Zanolin i Julien Delgard (3r al 2022).

A 6 km de l’arribada, el duet es jugaria la victòria en l’últim descens. Finalment, Pierre Zanolin en sortia vencedor després de 8h53′, a tant sols 2 minuts de Julien Delgard. Sébastien Pello tancava el podi femení en 9h01′. El català Moi Solà ha estat cinquè.

En la cursa femenina, Laetitia Seignovert va dominar de principi a fi, emportant-se el triomf en menys de 10 hores (i 8a de la general). Lucie Arnal, segona, creuava la línia de meta en 10h30 i Claire Nelli ho faria en tercera posició després d’11h01′ d’esforç.

Classificació Ultra Sud Canigou 2023