Trail Setmana Catalunya: 15-16/07/2023

400

Aquesta setmana han participat un total de 1.782 corredors, repartits entre 8 curses per muntanya, dels quals  1.360 van ser homes i 422 dones. La prova amb més participació va ser el Trail Molières amb 532 corredors.

La selecció espanyola de curses per muntanya torna de Montenegro com a campiona d’Europa d’Skyrunning

La selecció espanyola de curses per muntanya de la FEDME va tornar a casa amb set medalles al sarró, amb 3 ors, 1 plata i 2 bronzes, a més del títol com a campió d’Europa per equips.

A la prova vertical de divendres, Naiara Irigoyen i Alain Santamaría aconseguirien l’or i el bronze respectivament, en un prometedor inici del combinat estatal.

A la prova d’SkyUltra, Gemma Arenas es penjaria la medalla d’or i Sandra Sevillano la plata, mentre que Marc Ollé seria quart, quedant a tant sols 40 segons del podi absolut, i Lluis Ruiz que acabaria setè.

Diumenge es disputaria la prova Skyrace, amb un or de Marta Martínez i bronze d’Alain Santamaría, que repetiria la tercera posició del podi. Marc Ollé es faria amb la victòria de la categoria Open.

(podeu escoltar l’entrevista a Marc Ollé al podcast del final)

Breus:

• La nord-americana Courtney Dauwalter va guanyar la mítica Hardrock 100 i estableix un nou rècord femení en el recorregut, que enguany es feia en sentit anti-horari, i deixa el llistó en 26 hores i 14 minuts. A més, també estableix un nou registre combinat Western + HR100, en 41 hores, 43 minuts i 42 segons, superant en 29’ el rècord de Jeff Browning de 2016. La victòria masculina va ser pel francès Aurelien Dunand-Pallaz amb 23 hores, mentre que el corredor vasc Javi Dominguez va ser tercer darrera de Beñat Marmissolle.
  • Tot i els seus problemes físics, Kilian Jornet va completar la cursa de 16km de la Eiger Ultra Trail i, d’aquesta manera, va aconseguir la Running Stone que li faltava per poder participar a l’UTMB.
  • A Canazei (Itàlia) es va disputar la Dolomyths Run, prova puntuable per a les Golden Trail World Series, amb victòries de Elhousine Elazzaoui i Judith Wyder. Malen Osa, va ser quarta en el seu debut a la competició i Manuel Merillas va protagonitzar una de les seves remuntades per acabar sisè i mantenir el lideratge de les Golden Trail. Jan Margarit va ser dotzè i Caitlin Fielder dissetena.