Skyrace Comapedrosa 2023: LA PRÈVIA

720
La Copa del Món es juga a l' Skyrace Comapedrosa. Foto: José Miguel Muñoz Egea

La localitat andorrana d’Arinsal i el seu magnífic entorn tornarà a acollir els propers 22 i 23 de juliol l’Skyrace Comapedrosa. Un esdeveniment que reunirà més de 800 corredors i que s’ha guanyat per mèrits propis ser una de les curses d’skyrunning més destacades del món. La muntanya del Comapedrosa, amb una altitud de 2.942 metres, és el punt culminant d’Andorra i principal desafiament de la cursa.

El programa d’aquesta edició incorpora una prova vertical com a gran novetat. La Vertical Comapedrosa (8km amb 1.480m+) es disputarà dissabte amb un recorregut que proposa ascendir al cim del Comapedrosa (2.943m) des d’Arinsal.

La Skyrace Comapedrosa, amb 24km i D+2.375m, mantindrà la mateixa essència de sempre el matí de diumenge. Els participants gaudiran dels senders tècnics, els cims i els paisatges del Parc Natural del Comapedrosa, l’estació de Pal-Arinsal, el Pic de les Fonts, el Pla de l’Estany, l’Estany Negre, i molts altres punts a descobrir en un paratge de somni.

Merrell Skyrace Comapedrosa, una cursa de Copa del Món

Com a novetat, aquesta prova formarà part del circuit XTERRA Trail Run World Series. Un circuit internacional dissenyat per combinar comunitat i aventura, amb més de 30 curses i 20 països representats d’Europa, Amèrica i la regió d’Àsia- Pacífic.

A banda de la Skyrace Comapedrosa també hi haurà la Skyrace Arinsal (19km i D+1.456m).

La Merrell Skyrace Comapedrosa comptarà amb corredors de primer nivell com Oihana Azkorbebeitia, Clàudia Sabata, Georgina Gabarró, Irati Azkargorta, Montse Martínez, Marta Llagostera,Natàlia González, Alejandro Villarino, Marc Ollé, Roger Comellas o Jordi Comellas.

Neix el Comapedrosa Mountain Festival

Després de 14 edicions, la Skyrace Comapedrosa fa un pas endavant i formarà part del Comapedrosa Mountain Festival, un festival de muntanya que neix aquest 2023 pensat per a tota la família. Amb aquest nou format es multipliquen les activitats esportives en un cap de setmana que promet diversió a família en contacte amb la natura. Comapedrosa Mountain Festival, un cap de setmana d’activitats i autèntic trail running a Arinsal.

Coneix la seva història

L’SkyRace Comapedrosa, com es coneix la cursa avui, va començar oficialment el 2014. No obstant això, des del 2005 hi ha hagut esdeveniments semblants amb el massís del Comapedrosa com a escenari.

En el nostre apartat de curses per muntanya, vam dedicar un capítol a conèixer la història de l’Skyrace Comapedrosa i els seus guanyadors. Podeu llegir-lo sencer en aquest enllaç.